Sonisk hage – komponiststudentenes festival i festivalen

Lyden av Musikkhøgskolen 2017

I «Sonisk hage» vil du høre konserter og presentasjoner som tar utgangspunkt i forskjellige temaer. Kvelden avsluttes med en etterfest med dansbar musikk, DJer, remikser og nyskrevne låter.

Medvirkende

Musikkhøgskolenes komponiststudenter

Komposisjonsstudenter på taket av Musikkhøgskolen. Foto: David Engmo

Sittende foran: Hermod Ringset Bentsen, Maja Linderoth
Bak, fra venstre til høyre: Terje Sylvarnes, Victoria Seline Stokland, Martin Kvalø, Tobias Svarstad Eeg, Harald Jordal Johannessen, Elvin Matz, Jesper Appelgren, David Antúnez. Foto: David Engmo

Program

Kl. 17.00 – Dørene åpner – Oktavert bed (med enkel servering)

Kl. 18.00 – Bedet for rød- og svartlistede arter

- - pause - -

Kl. 19.40 – Transponert bed

- - pause - - 

Kl. 21.15 – Frekvensbed

Kl. 22.20 i Jakobs brønn (krypten)
Mylderbed. Sonisk Nachspiel: mit Beat

Omtale

Konsertene og presentasjonene tar utgangspunkt i temaene:

  • Ikke-tradisjonell notasjon
  • Visuell kunst
  • Computer Music ALPHA:
  • Status: Quote
  • Human Music
  • Intertextuality
  • Send and receive

En typisk, eller ideell komposisjonsprosess (om noe slikt finnes) dreier seg ofte om å redusere materialet man har tilgjengelig for det videre arbeidet. I tillegg finner man gjerne et konsept eller en idé som blir retningsgivende når valg skal tas og stykket formes. Slik danner man et godt utgangspunkt for å lage et sammenhengende og enhetlig verk. Vi klarte likevel ikke å begrense oss til ett slikt konsept denne gangen. Vi så at utgangspunktene våre er så forskjellige at vi trengte å organisere hagen vår på et annet vis. En dag i september, mens bladene på trærne balanserte mellom grønn og all verdens nyanser av brunt, gult og rødt, møttes vi og fantaserte og lekte med tanken på hvilke idéer en haug med mini-konserter kunne ha som grunnlag. Slik endte vi opp med de titlene som nå står i programmet. Noen av oss har grønne fingre, noen ti tommeltotter. Noen foretrekker plenen veltrimmet, noen vil dyrke ugress. Mye er nytt og har aldri sett dagens lys, mens noe er gamle slagere som er verdt et gjenhør. Hagen vår er et forsøk på å dyrke og framheve variasjonene oss i mellom, samtidig som hver enkelt komponist blir satt i sammenheng med andres musikk. Vi vil se hva som skjer når alle tar med noe de selv synes er viktig. Alt i alt utgjør det kanskje noe som ikke er så lett å se under ett, men vi håper det kan gi en opplevelse av å være en mangfoldig, overgrodd og fargerik hage.

Maja Linderoth, Martin Hirsti Kvam og Terje Sylvarnes

Illustrasjonsbilde for lyden av musikkhøgskolen

Les mer om Lyden av Musikkhøgskolen