Henrik Munkeby Norstebo

Jazztrombonist utfordrer soloformatet

Spillerom 18

Jazztrombonist Henrik Munkeby Nørstebø utfordrer soloformatet med nytt materiale. Intuitiv bruk av utvidede teknikker og levende klangflater. 

Omtale

Henrik Munkeby Nørstebø

Henrik Munkeby Nørstebø har jobbet med musikk for solo trombone siden 2007. Et elsk/hat- forhold til hovedinstrumentet har resultert i strebing mot det ”klassiske” tromboneuttrykket, parallelt med utforsking av trombonen som instrument-uspesifikk lydgenerator gjennom bruk av alternative spilleteknikker og prepareringer. I løpet av flere perioder med vidt skiftende fokus har han jobbet med komposisjoner av bl.a Luciano Berio og Giacinto Scelsi og bearbeidet disse i en improvisert kontekst, spilt "fullstendig improvisasjon" med fokus på å la det intuitive lede, redusert lydforrådet til et eksistensminimum hvor musikken blir mer som en levende lydskulptur, samt jobbet etter innfallsmetoden. Nørstebø har spilt solokonserter bl.a i Berlin, Wien og Barcelona og slapp debutplata "SOLO" i 2011. 

Nørstebø er andreårsstudent ved masterprogrammet for improvisert musikk/jazz på Norges musikkhøgskole. På denne konserten vil han presentere nytt materiale, som en del av en pågående prosess som leder fram mot innspilling av ny soloplate på senåret. Nøkkelord for prosjektet er fysikk, akustikk og kontraster. Musikken som presenteres vil bevege seg fra dirrende messing til mikroskopiske klanger. 

Les mer her

 

Spillerom 18

Denne konserten er en del av konsertserien Spillerom 18. Spillerom 18 har som mål å presentere mangfoldet av spennende musikalske prosjekter knyttet til Norges musikkhøgskole. Nytt og gammelt, bredt og smalt, kjent og ukjent.