Bettina Flater

Bettina Flater - flamencogitar og litt andre ting...

Spillerom 18

  • Onsdag 20. januar 2016
  • 18.00
  • Levinsalen
  • Gratis

Medvirkende

Bettina Flater - flamencogitar

Program

Bettina Flater er en av få kvinnelige flamencogitarister i verden og jobber med den spanske flamencoeliten. Hun er en sterk kvinne som har lykkes i et mannsdominert og tradisjonsbundet spansk miljø, til tross for at hun har vært en lyshåret utenlandsk kvinne i Spania. Etter ti års karriere i Spania er hun nå tilbake i Norge hvor hun tar en master i musikkterapi på NMH. Hun nyter fortsatt stor respekt i spanske flamenco-kretser, og turnerer verden rundt med spanske dansekompanier.

Hennes nyeste album, La Gota y la Mar, utforsker møtet mellom spansk gitar og en nordisk stemme i en nyskapende og fascinerende sammensmelting av flamenco, norske musikktradisjoner og engelskspråklig visepop, satt sammen på Bettinas særegne og vakre vis. Både denne og hennes første plate, Women en Mi, er tilgjengelige på Spotify, itunes og Amazon.

Mer info på www.bettinaflater.com
 

Omtale

Nytt og gamalt, breidt og smalt, kjend og ukjend. Spelerom 18 er konsertarena for fleire sjangrar og presenterer mangfaldet av spennande musikalske prosjekt knytt til Norges musikkhøgskole. Kuratorar for Spelerom 18 er Ivar Anton Waagaard og Eyolf Dale.