Blom-1960 f Oslo bymuseum.jpg
Restaurant Blom var et populært sted for kunstnere, diktere og bohemer. Dette bildet er fra 1960 Foto: Oslo Museum

Steve Reich: Music for 18 Musicians - Konsert

Som et utspring fra Oslo Sinfoniettas store oppsetning av Steve Reichs «Music for 18 Musicans» på Øyafestivalen 2016, har studenter ved Norges musikkhøgskole valgt å sette opp verket selv - men denne gang i en noe annerledes kontekst. «Kunstnernes restaurant Blom» kan beskrives som et spennende, intimt og flyktig rom.

Omtale

I perioden 1974-1976 skrev Steve Reich (1936-) et av sine største verker: «Music for 18 Musicians». Verket speiler den minimalistiske stilen med en blanding av pulsering og repetitive rytmiske og melodiske mønstre i samklang med en enkel harmonikk. Med inspirasjon fra ghanesisk og balinesisk musikk, har verket den effekt at det kan trekke utøverne, så vel som publikum, inn i en drømmeliknende tilstand.

Som et utspring fra Oslo Sinfoniettas store oppsetning av verket på Øyafestivalen 2016, har studenter ved Norges musikkhøgskole valgt å sette opp verket selv – men denne gang i en noe annerledes kontekst. De stengte lokalene etter kunstnernes restaurant Blom kan beskrives som et spennende, intimt og flyktig rom, som en del av en ellers moderne og travel atmosfære i Paleet på Karl Johan. Verket blir sjelden framført akustisk og kanskje enda sjeldnere i et rom som likner på dette. De 18 musikerne vil stå tett i en innrammet, sentrert del av rommet, der publikum fritt kan vandre 360 grader rundt scenen.

Fra kl. 14.00-15.00 holdes en workshop for barn i alderen 8-12 år, der de får ta del i og oppleve noen av de grunnleggende elementene i verket. Kl. 19.00 framføres verket i sin helhet.