Stipendiatavslutning 2: Ivar Grydeland

Stipendiatprogrammet - avslutningskonsert

Andre av to stipendiatavslutningskonserter med Ivar Grydeland (gitar). Her presenterer han to svært ulike konserter som er en del av det kunstneriske resultatet fra stipendiatprosjektet «Ensemble & Ensemble of Me». 

Medvirkende

Christian Wallumrød (preparert piano)
Xavier Charles (klarinett)
Ingar Zach (gran cassa og perkusjon)
Ivar Grydeland (gitarer, banjo og elektronikk)
Tilo Hahn (videoassistent)

Program

  • Ivar Grydeland – solo med videoensemble
  • Dans les arbres

Omtale

Gitaristen Ivar Grydelands stipendiatprosjekt har den improviserte musikken til ensemblene Dans les arbres og Huntsville som utgangspunkt. Foruten konserter og studioarbeid med ensemblene, jobber han med ulike tilnærminger til det å spille solo. Grydeland etablerer spillesituasjoner og rammer der han ”speiler seg” i ensemblenes musikk. Musikken han lager alene i dette prosjektet er ulike musikalske svar til ensemblenes musikk.

Ivar Grydeland: Ensemble of me 2 from Norges musikkhøgskole on Vimeo.

Det kunstneriske resultatet av stipendiatprosjektet består av to innspillinger – Huntsvilles utgivelse POND (Hubro) og Ivar Grydelands soloutgivelse «Stop Freeze Wait Eat» (utgis på Hubro, september 2015), foruten de to sluttkonsertene 21. og 22. april. Konsertprogrammet vil bestå av Dans les arbres i forskjellige utgaver, en solokonsert og en solokonsert med video-projeksjoner.

Refleksjonene fra arbeidet med prosjektet vil bli dokumentert på en nettside i september 2015. 

I løpet av prosjektet har han presentert flere konserter på Norges musikkhøgskole, blant annet med Dans les arbres og Huntsville, i duo med gitaristen Stian Westerhus, som gjest med duoen Brutter (Christian og Fredrik Wallumrød), foruten test-konsertserien Jök & Seasick. I løpet av prosjektperioden har han spilt konserter i inn- og utland med både Huntsville, Dans les arbres og solo.

Les om Grydelands stipendiatprosjekt.

Les mer om Ivar Grydeland