tabita_berglund-f Siv Dolmen.jpg
Foto: Siv Dolmen

Morgendagens dirigenter

Masterkonsert

Tabita Berglund dirigerer marinemusikken. Amalie Stalheim er solist.

Kjøp billett

Medvirkende

Kongelig norske marines musikkorps
Amalie Stalheim (cello)
Tabita Berglund (dirigent)

Program

David Monrad Johansen (1888–1974): Pan
Olav Anton Thommessen (1946–): Stabsarabesk
Friedrich Gulda (1930–2000): Konsert for cello og blåsere

Omtale

Tabita Berglund tar en master i orkesterdirigering ved NMH hos Ole Kristian Ruud. Hun er opprinnelig cellist, med en master fra NMH med Øyvind Gimse og Truls Mørk som lærere. Tabita har vært solist med bl.a. Trondheim Symfoniorkester og North Czech Philharmonic. Hun er en ettertraktet kammermusiker og spiller jevnlig i Bergen- og Oslo-filharmonien samt TrondheimSolistene. Det siste året har Tabita fokusert mer på dirigering, og har allerede dirigert Stavanger Symfoniorkester.

Amalie Stalheim (1993-) er vinneren av Den Svenske Solistprisen 2018. Juryens uttalte at hennes tekniske brillianse går hånd i hånd med respons og personlig uttrykk, og at de håper hun vil forherlige verdens konsertsaler i mange år fremover og inspirere nye generasjoner av unge musikere.

Tidligere har Amalie vunnet første pris i Ljunggrenska Konkurransen og YAMAHA Music Foundation Europe Competition, og på Verbier Festivalen ble hun tildelt den prestisjetunge "Firmenich Prize". De siste to årene har hun blitt nominert til det store Statoilstipendet. Kommende høydepunkter i sesongen 2018/2019 er solistoppdrag med Kungliga Filharmonien i Stockholm, Svenske Radioorkesteret, Bergen Filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Wermlandoperaens Symfoniorkester, Musica Vitae kammerorkester, Norrbotten Kammerorkester, samt Malmø Symfoniorkester. Hun er Sveriges Radio P2s "Artist in Residence" de to kommende sesongene. Amalie er en aktiv kammermusiker og blir jevnlig invitert til internasjonale festivaler som Festspillene in Bergen, Hindsgavl Festival, Copenhagen Summer Festival og Vinterfestspillene in Røros. Amalie studerer for tiden solistdiplom på Norges Musikkhøgskole med Torleif Thedéen og Kathryn Stott, der hun spiller på en cello bygget av F. Ruggieri i 1687, utlånt av Anders Sveaas Allmennyttige Fond.
 

Foto: Christopher Hästbacka

 

Berglunds neste konserter

Eirik Grøtvedt, sang
Eirik Grøtvedts diplomeksamen

Sangeren Eirik Grøtvedt er solist med Lithuanian National Symphony Orchestra. Tabita Berglund dirigerer.

tabita_berglund-f Siv Dolmen.jpg
Morgendagens dirigenter

Tabita Berglund dirigerer Oslo Symfoniorkester. Julie Ye er klaversolist.

Les også

tabita-berglund-collage.jpg
Da sa det pang!

Tidligere i år vant Tabita Berglund Opptakt, en nasjonal elitesatsning for dirigenttalenter.