Terje picture - Kopi.JPG

Terje Moe Hansen – Munch & Mozart

Fiolinprofessor Terje Moe Hansen feirer at det er 30 år siden han debuterte i Aulaen. Han presenterer klassiske mesterverker med studenter, unge talenter og internasjonale solister.

  • Fredag 13. november 2015
  • 18.00
  • Universitets aula
  • 100/50

Medvirkende

Professor Terje Moe Hansen (fiolin)

Studenter, unge talenter og internasjonale solister

Gina Bordini – Gregory Maytan – Pieter van Loenen – Kitiara Braune – Amelie Jenny Evmark – Marin Augusta Stallemo Bakke

Ved klaveret Gunnar Sama og Vebjørn Anvik

Program

Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento for strykere nr. 1 i D-dur, KV 136
-  1.sats – Allegro
Varna Unge Solister, studenter fra Norges musikkhøgskole og gjester

Johannes Brahms: Ungarsk dans nr. 5
Varna Unge Solister

Wolfgang Amadeus Mozart: Fuglefanger-improvisasjon fra operaen Tryllefløyten
Junior Strings, Antonio Vivaldi-gruppene

Terje Moe Hansen: Hypomania for fiolinsolo
Terje Moe Hansen (fiolin)

Fritz Kreisler: Schön Rosmarin
Rodion Shchedrin: In the Style of Albeniz
Marin Augusta Stallemo Bakke (fiolin)

Pablo de Sarasate: The Song of the Nightingale for fiolin og piano
Kitiara Braune (fiolin)

Setyawan Jayantoro: Ekstensya for kammerorkester

- - PAUSE - -

Krzysztof Penderecki: Duo Concertante for fiolin og bass
Amelie Evmark (fiolin) og Jon Åsnes (bass)

Johannes Brahms: Scherzo for fiolin og piano
Gina Bordini (fiolin)

Eugène Ysaÿe: Fiolinsonate nr. 3, Ballade
Gregory Maytan, fiolin

Igor Stravinsky: 1.sats fra Toccata fra fiolinkonsert i D-dur
Eugène Ysaÿe/Saint-Saëns: Caprice
Pieter van Loenen (fiolin)

Wolfgang Amadeus Mozart: Variasjoner over Ah! Vous dirai – je, Maman
Alle deltakerne

Omtale

Terje Moe Hansen er i dag en av våre viktige internasjonale musikkambassadører. Han er den første som har virket som permanent fiolinprofessor i Norge, Sverige og Danmark samtidig. Som pedagog har han vært representert med konsertmestere/gruppeledere i orkestre som Oslo-Filharmonien, Den Norske Opera, Kringkastingsorkestret, Det Danske Kapell, Trondheim Symfoniorkester, Stockholm-filharmonien og andre.

En viktig oppgave for ham har vært arbeidet med unge talenter. Han er representert med førsteprisvinnere i alle klasser i Ungdommens musikkmesterskap og førsteprisvinner i nordiske konkurranser som Polstjerneprisen. Tidligere studenter har også vært solister med alle de norske profesjonelle symfoniorkestrene.

Han er i dag en etterspurt gjestelærer internasjonalt, og ved the European Teacher Association internasjonale samlinger er han den mest benyttede foreleseren  og presenteres ofte som lærernes lærer.

Terje Moe Hansens metodiske bøker har vært en internasjonal døråpner for ham, og bøkene benyttes ved ledende musikkinstitusjoner i Europa og USA. Hans metode er også presentert i ledende musikktidsskrifter som The Strad.

I de senere år har hans kreativitet funnet nye retninger. Ved hans konsert i London presenterte han for første gang egne komposisjoner med nye spilleteknikker og en helt ny og original klangpalett. Konserten førte til en rekke invitasjoner, og hans DVD-innspillinger er de mest besøkte på nettsteder for klassisk musikk som det amerikanske Strings Magazine.

Terje Moe Hansen har selv en spesiell bakgrunn. Han begynte først å spille i voksen alder. Etter tre måneders undervisning ble han tatt opp som student ved Konservatoriet i Oslo. Allerede i studietiden ble han engasjert som pedagog ved den samme skolen, og han startet sin profesjonelle karriere i norske symfoniorkestre etter to års studier. Ved hans solistdebut i Universitetets aula i 1984 ble han møtt med gjentatte stående ovasjoner.

Ved siden av sitt virke som professor ved Norges musikkhøgskole, er han kunstnerisk leder i organisasjonen Mozart i Regnskogen og Ekstensya Festivalen i Indonesia.

Gjestesolister

Setyawan Yayantoro regnes som en av Indonesias ledende  komponister og fiolinister. Han underviser ved landets ledende musikkinstitusjoner og er direktør for Ekstensya Festival.

Gregory Maytan er en av sin generasjons fremste fiolinsolister i USA. Hans CD innspilling Scandinavia har fått glimrende mottagelser bl.annet i the Strad.Han har et års studier hos Terje Moe Hansen, og underviser som professor i Michigan.

Pieter van Loenen har vært utvekslingsstudent (ERASMUS-programet) ved Musikkhøgskolenmed Terje Moe Moe Hansen som lærer. Han har vunnet priser som fiolinist som Prinsesse Christina konkurransen i Nederland.