The blues and the abstract youth

Serendip

Åpningskonsert. Lærer og tidligere student ved Musikkhøgskolen, og prisbelønt jazzpianist Eyolf Dale har på bestilling komponert og arrangert musikk for et stort sammensatt ensemble. Introduksjon: «Whalewaves» med Marte Røyeng.

  • Torsdag 16. februar 2017
  • 18.00
  • Lindemansalen
  • 100/50

Medvirkende

Vokal:
Emilie Bjørnstad
Ingebjørg Loe Bjørnstad
Lina Lambertz
Kari Iveland

Gitar:
Eirik Berg Svela
Emil Brattested

Tangenter: 
Bojan Marjanovich
Tarjei Lienig
Norvald Dahl
Ayumi Tanaka

Ivar Loe Bjørnstad (trommer)
Alexander Hoholm (bass)

Simen Kiil Halvorsen (trompet)
Michal Wroblewski (altsax/bassklarinett)
Kasper Værnes - sopran/alt/tenor-sax
Meade Richter - fiolin

Ensemblet ledes av Eyolf Dale

Omtale

Introduksjon: «Whalewaves» - Marte Røyeng

Når hvaler kommuniserer med hverandre oppstår lyder som for menneskeører kan virke overraskende, dramatiske, komiske – til og med rørende. Hvorvidt hvallydene har kvaliteter som kan oppfattes som mer eller mindre menneskelige, er utgangspunkt for dette pianostykket. Det menneskelige og det "hvalske" møtes, blandes sammen, og skilles. Verket er inspirert av et møte med biolog Heike Vester, og tapelydene er undervannsopptak fra Vesters forskningsprosjekt på vokal kommunikasjon mellom hvaler og delfiner i Lofoten og Vesterålen. Det er skrevet av Marte Røyeng, student på videreutdanning i komposisjon. Piano: Eirik Fosstveit

«The blues and the abstract youth» - Åpningskonsert med Eyolf Dale og masterstudentene

Lærer og tidligere student ved Musikkhøgskolen, og prisbelønt jazzpianist Eyolf Dale har på bestilling komponert og arrangert musikk for et stort sammensatt ensemble. Ensemblet vil telle rundt 15 personer og er sammensatt av alle studentene fra improvisert musikk/jazzmaster ved Musikkhøgskolen, under ledelse av Eyolf Dale. Hør musikk fra hans kritikerroste prosjekter Wolf Valley og Commuter Report, samt helt ny musikk spesialskrevet for dette ensemblet.

Tilbake til Serendip-festivalens hovedside