The HyPer(sonal) Piano Project: 3xDuo

Stipendiatprogrammet - avslutningskonsert

Pianist og komponist Morten Qvenild avslutter sitt kunstneriske stipendiatprosjekt The HyPer(sonal) Piano med to avslutningskonserter på Norges musikkhøgskole. Denne første er 3xDuo i duett med Hilde Marie Holsen, Al Khowarizmis mekaniske orkester av Christian Blom og Gard Nilssen.

Bestill billett

Medvirkende

Morten Qvenild (piano) i duett med:

Hilde Marie Holsen (trompet og elektronikk)
Al Khowarizmis mekaniske orkester av Christian Blom
sPacemoNkey med Gard Nilssen (trommer)

Omtale

Dette er første avslutningskonsert av to. Den andre kan du høre dagen etter, 17. august, og det er en solokonsert.

Store deler av den musikalske utprøvingen i prosjektet har blitt gjennomført i forskjellige duo-samarbeid. Duetten skaper en situasjon der innhold, fleksibilitet og rørlighet i musikken testes ut gjennom kommunikasjon med en annen utøver. Duoens klare kommunikasjonslinjer gjør det mulig å speile sitt eget kunstneriske uttrykk i og med den andres. Denne speilingen har i prosjektet vært en katalysator for ny musikk og nye lyder.

www.mortyq.com    
www.hildeholsen.com  
www.christianblom.com   
www.gardnilssen.com

Om prosjektet

Morten Qvenild har i prosjektet arbeidet med å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk i forskjellige former og på forskjellige måter. De innfallsrike komposisjonene og personlige tilnærmingene til improvisasjon legger grunnlaget for en innovativ lydverden, og et ærlig og inderlig musikalsk resultat.

Qvenild har de siste 15 årene vært en av de mest kreative og innovative musikerne i europeisk jazz og andre beslektede sjangere. Han har bidratt i en rekke band og på godt og vel 50 utgivelser  med blant annet In the Country, The National Bank, Solveig Slettahjell Slomo Quintet, Susanne Sundfør, Arve Henriksen, Thomas Dybdahl, Martin Hagfors, Ingrid Olava, The Budding Rose, Marit Larsen, Nils Petter Molvær, Shining, Jaga Jazzist, Trinity og Susanna and the Magical Orchestra.

Soloalbumet Personal Piano, utgitt i oktober 2015, ble nominert til Spellemannprisen i Åpen Klasse og Komponist-kategorien. Denne utgivelsen utgjør sammen med albumet Karman Line (sPacemoNkey, 2014) og de to avslutningskonsertene de kunstneriske sluttresultatene i stipendiatprosjektet.

Prosjektet er en del av det nasjonale Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid og gjennomført på Norges musikkhøgskole, der Qvenild har vært ansatt som stipendiat siden 2011.

Konsertene produseres av Norges musikkhøgskole i samarbeid med Oslo Jazzfestival.

Lydtekniker: Daniel Wold

Lystekniker og konsept: Drap & Design og Bjørnar Mæland

Karman Line og Personal Piano gis ut av Hubromusic.com