Morten Qvenild majesticread komp1.jpg

The HyPer(sonal) Piano Project: Personal piano

Stipendiatprogrammet - avslutningskonsert

Pianist og komponist Morten Qvenild avslutter sitt kunstneriske stipendiatprosjekt The HyPer(sonal) Piano med to avslutningskonserter på Norges musikkhøgskole. Denne andre konserten er en solokonsert med piano og vokal.

Bestill billett

Medvirkende

Morten Qvenild (piano og vokal)

Omtale

Musikken er en sammensmeltning av Qvenilds personlige stemme og et organisk-teknisk svært og komplekst instrument.
Sammen roper de to ut:
Vi vil ha popmusikk!
Vi vil ha melodier!
Vi vil ha motstand!
Vi vil ha støy!
Vi vil ha bjørka, rastløsheten, snøen, James Blake, ordene, treet, Radiohead, plastikk, løpe, det abrupte, the kid, furua, melankolien, å reise, å reise for mye, å ikke reise, å reise til feil sted, hytta, asken, Olivier Messiaen, Hans Børli, å ikke vite, metall, elektroner, eufori, grubling, ski, undergrunn, Murakami, kajakk, country, på landet, in the country, de mørke akkordene og det skimrende lyset.

www.mortyq.com

Om prosjektet

Morten Qvenild har i prosjektet arbeidet med å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk i forskjellige former og på forskjellige måter. De innfallsrike komposisjonene og personlige tilnærmingene til improvisasjon legger grunnlaget for en innovativ lydverden, og et ærlig og inderlig musikalsk resultat.

Qvenild har de siste 15 årene vært en av de mest kreative og innovative musikerne i europeisk jazz og andre beslektede sjangre. Han har bidratt i en rekke band og på godt og vel 50 utgivelser  med blant annet In the Country, The National Bank, Solveig Slettahjell Slomo Quintet, Susanne Sundfør, Arve Henriksen, Thomas Dybdahl, Martin Hagfors, Ingrid Olava, The Budding Rose, Marit Larsen, Nils Petter Molvær, Shining, Jaga Jazzist, Trinity og Susanna and the Magical Orchestra.

Soloalbumet Personal Piano, utgitt i oktober 2015, ble nominert til Spellemannprisen i Åpen Klasse og Komponist-kategorien. Denne utgivelsen utgjør sammen med albumet Karman Line (sPacemoNkey, 2014) og de to avslutningskonsertene de kunstneriske sluttresultatene i stipendiatprosjektet.

Prosjektet er en del av det nasjonale Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid og gjennomført på Norges musikkhøgskole, der Qvenild har vært ansatt som stipendiat siden 2011.

Konsertene produseres av Norges musikkhøgskole i samarbeid med Oslo Jazzfestival.

Lydtekniker: Daniel Wold

Lystekniker og konsept: Drap & Design og Bjørnar Mæland

Karman Line og Personal Piano gis ut av Hubromusic.com