the instinct for making sounds is a survival of savagery + As deafness increases

De unge musikerne

Du får høre stykket the instinct for making sounds is a survival of savagery (2013) av Danielle Dahl, fremført av Rudolf Terland Bjørnerem. Dette er et nyskrevet stykke for gitar og elektronikk som utforsker hvordan vi oppfatter oss selv og musikken i en konsertsituasjon. I tillegg spiller As deafness increases et sett.

  • Onsdag 25. september 2013
  • 19.30
  • Levinsalen

Medvirkende

As deafness increases:
Rudolf Terland Bjørnerem - gitar
Henrik Munkeby Nørstebø - trombone

Omtale

the instinct for making sounds is a survival of savagery er et nytt stykke skrevet spesielt til Rudolf Terland Bjørnerem. Tittelen er hentet fra en dannelsesguide, en samling "Do´s and Don'ts" fra 1800-tallets USA.  Stykket utforsker hvordan vi oppfatter oss selv og musikken i en konsertsituasjon med utgangspunkt i en "for dummies"-guide til klassisk musikk og samtidsmusikk, produsert av det klassiske plateselskapet Naxos.

As deafness increases spiller musikk i gråsonen mellom komposisjon og improvisasjon. Tydelige formideer danner utgangspunktet for en musikk hvor kompakte lydlandskap veksles med hurtige bevegelser og passasjer med melodiske og harmoniske antydninger. Gjennom fleksible instrumentroller og utvidete teknikker arbeider trioen med å skape et mangfold av musikalske uttrykk. Trioen slipper debutalbumet sitt i oktober i år.

As deafness increases er vanligvis Rudolf Terland Bjørnerem på gitar, Inga Margrete Aas på kontrabass og Henrik Munkeby Nørstebø på trombone, men spiller denne kvelden uten Inga. 

Finn ut mer om Danielle Dahl her

Henrik Munkeby Nørstebø og As deafness increases leser du om her

Og Rudolf Terland Bjørnerems hjemmeside er her