Christian Blom Trio for dansende tråd
Utsnitt av installasjonen Trio for dansende tråd, lyspære og klokke med demper. Foto: C. Blom

Trio for dansende tråd, lyspære og klokke med demper

Fra 9. til 27. november kan du oppleve Christian Bloms prisvinnende installasjon på gesimsen i 2. etasje utenfor auditoriet i 2. hus. Installasjonen al Khowarizmis mekaniske orkester, som var første installasjon ut, blir stående til 27. november.

  • Mandag 9. november 2015
  • 10.00
  • Norges musikkhøgskole, 2. hus (Nordøstre trappehus)

Omtale

Installasjonene er knyttet til Bloms stipendiatprosjekt ved Norges musikkhøgskole, «Organisert tid - Strategier for transmedial komposisjon». I «Organisert tid» utvikler Blom komposisjonsstrategier for organisering av «noe» i tid.  Dette «noe» må gjerne være lyd, men kan også være for eksempel lys og bevegelse.

Bloms verker er elektromekaniske installasjoner som ofte kan oppleves å være på grensen mot det organiske. Trio for dansende tråd, lyspære og klokke med demper fikk TONOs Edvard-pris i 2014 og juryens beskrivelse er talende for Bloms produksjon.

I prisvinnerens fascinerende univers er det ikke noe skille mellom musikalsk og fysisk håndverk. Sveisesertifikat og kontrapunkttrening har vært like viktige premisser for å utvikle et dypt personlig og originalt kunstnerisk språk av håndlagede skjøre strukturer som kombinerer lyd, lys, skyggespill, bevegelse og subtil bruk av teknologi.

Prisvinnerverket gir en følelse av å nærme seg musikken på nytt, gjennom andre dimensjoner. Å betrakte verket er som å være med på en nærlesning av noe man bare nesten vet hva er.  Noe som når som helst kan kollapse – eller bare rett og slett stoppe opp. Man holder pusten mens man ser og hører en musikalsk komposisjon, men også skulptur og ballett i mikroformat. Bittesmå hendelser organisert i tid og rom som smelter sammen. Materiale, teknikk, media blir umulig å skille fra hverandre og utgjør et poetisk verk som er minimalt og beskjedent i uttrykk, men som etterlater et desto sterkere inntrykk.

Mandag 16. november kommer installasjonen On Speed.