Kammerkoret synger opera

Musikkhøgskolens kammerkor presenterer resultatet av en ukes workshop med dirigent David Maiwald fra DNO&B. Verker fra operatradisjonen står på programmet under denne uformelle presentasjonen av en uke med intensivt og kreativt arbeid.

  • Fredag 14. mars 2014
  • 14.30
  • Levinsalen

Medvirkende

Musikkhøgskolens kammerkor

David Maiwald - dirigent

Pianist ved årets operakorprosjekt er Stefan Zlatanos. Han er tidligere student ved NMH, med lærere som Liv Glaser og Einas Henning Smebye.

Program

Henry Purcell (1659-1695):          
Fra Dido og Aeneas - Pursue thy conquest love og To the hills and the vales  

Georges Bizet (1838-1875):          
Fra Carmen
Kampkor
Solo: Carl-Fredrik Thonee   

Guiseppe Verdi (1813-1901):       
Fra Macbeth - Coro di sicari   

Georges Bizet: Fra Carmen                                    
Røykkor   

Guiseppe Verdi:
Fra Macbeth - Coro di profughi scozzesi   

Georges Bizet:Fra Carmen - Habanera                                    
Solo: Margret Brynjarsdottir   

Guiseppe Verdi: 
Fra Macbeth - Coro di streghe 

Georges Bizet:   
Fra Carmen - Mais nous ne voyons pas…  

Henry Purcell:          
Fra Dido og Aeneas - When I am laid in earth… og With drooping wings                                              
Solo: Marcela Randem                                    

Omtale

Hjertelig velkommen til denne kammerkorets workshop-konsert våren 2014. Kammerkoret ved NMH består av de fleste sangstudentene, samt andre studenter ved skolen som tar kammerkor som valgfag. Kammerkoret har minst to årlige prosjekter, ett i hvert semester.

Det å synge i kor, er noe de aller fleste sangere av i dag kommer til å komme borti på en eller annen måte. Å synge i kor og ensembler er blitt en viktig del av flere og flere sangere sitt virke. I de senere år har det dukket opp flere kor og ensembler i Norge som opererer på profesjonell basis, i tillegg til de allerede etablerte operakorene både i Norge og i utlandet. NMH har dermed et stort ansvar for å inkorporere kor- og ensemblesang i studentenes hverdag, slik at studentene er bedre rustet til å møte det arbeidslivet som venter dem etter endt studietid ved NMH.

Prosjektet denne gang dreier seg rundt operakor. Korsang er et veldig viktig element i veldig mange operaer, og mange av de store korscenene i operaer har vokst seg inn i publikums bevissthet som store klassikere. Hva hadde for eksempel Nabucco vært uten sitt slavekor, eller Tannhäuser uten sitt store pilgrimskor? Vi har denne gang vært så heldige og fått kormester David Maiwald fra Den Norske Opera og Ballett til NMH for å lede dette operakorprosjektet. Dette står om David på sidene til DNO&B:

Tysk-franske David Maiwald begynte som kormester for Operakoret i oktober 2011. Han har bakgrunn både som dirigent og komponist, og er også utøvende bratsjist. Han har vært ansatt som assisterende kormester og repetitør ved Staatstheater Braunschweig og fra 2005 som kormester ved operahuset i Kiel, hvor han dirigerte en rekke oppsetninger og egne verk for koret der, som for øvrig ble nominert til beste operakor i Tyskland i 2006. David Maiwald har spesielt interessert seg for musikkhistoriens mindre fremførte verker. Han er også ivrig opptatt av å skape nye sjangre innen musikkteater, og har sammen med koreografen Lars Scheibner laget forestillingen Lux aeterna for a cappella kor og dans. David Maiwald har mottatt en rekke utmerkelser og stipendier fra Richard Wagner Association, Laurent-Vibert i Lourmarin, Frankrike, og fra Deutsche Bank-foreningen Musiktheater heute.