Lauvdal i skrap.jpg
Heida Karine Johannesdottir Mobeck i Skrap. Foto: Cathrine Jakobsen

Young on Sylvian – Skrap – Rowe/Toop/Davies/Nakajima/Durrant

Bestill billett

Program

19:00   Young on Sylvian – Med Rob Young og gjest Jan Bang
20:00   Skrap
21:00   Keith Rowe/David Toop/Rhodri Davies/Rie Nakajima/Phil Durrant (ensemble kuratert av David Sylvian for On the Edge 2016)

Konserten livestreames:

Omtale

Kvelden starter med en frisk prat hvor Rob Young setter David Sylvian i søkelyset sammen med gjest Jan Bang.

Skrap

Skrap søker motstand, motsetninger, og kan bruke opptak av medvind og takras som byggesteiner i sin musikk. Duoen ble tildelt det tradisjonsrike JazZtipendiatet under Moldejazz i 2015 og serverte dermed i år et overflødighetshorn av et verk sammen med Trondheim Jazzorkester med Skraps triks og knep i sentrum, befriende fint!

Heida Karine Johannesdottir Mobeck – tuba, elektronikk, Anja Lauvdal – keys

Sylvian-kuratert ensemble

Keith Rowe/David Toop/Rhodri Davies/Rie Nakajima/Phil Durrant

David Sylvian, kjent fra bandet Japan, har i de siste årene jobbet med noen av verdens mest spennende improviserende musikere på sine studio-album. Platene utfordrer nærmest intimsonen til lytteren og han viser virkelig store evner til å koble fritenkere til felles idé og nerve. Denne konserten er spesialkuratert av Sylvian for On the Edge 2016, med svært spennende samarbeidspartnere fra den britiske avantgarden til en kveld ulik alle andre.

Keith Rowe – gitar, David Toop – elektronikk, Rhodri Davies – harpe, Rie Nakajima – lydobjekter, Phil Durrant – fiolin, elektronikk

On the Edge 2016

Konserten er en del av On the Edge 2016, en mini-festival, med konserter på Victoria – Nasjonal jazzscene og intervjuer, presentasjoner og faglig meningsutveksling på Musikkhøgskolen. I år er temaet improvisasjon i studio.

Les mer om mini-festivalen.