noteark
Noteark

Noter på nett - nedlasting

Digitale noter på internett

Biblioteket er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder, og kan ikke garantere for verken kvaliteten eller legitimiteten. Brukeren må selv forsikre seg om at bruken er i henhold til Lov om opphavsrett til åndsverk.

nkoda - The Digital Sheet Music Library er et omfattende digitalt notebibliotek og en strømmetjeneste for noter med adgang via app på telefonen, nettbrett eller PC. Prøveadgang tilgjengelig for studenter og ansatte ved Norges musikkhøgskole (April '20)

Babelscores er en digital notebase med fokus på klassisk musikk skrevet siste 40 år. Gratis tilgang til 23. april. Les mer (April '20) 

IMSLP - Petrucci Music Library
International Music Score Library Project. Nedlastbare filer (PDF) med noter som er falt i det fri.  Inneholder partiturer eller stemmer fra 157.000 musikkverk, av 18.000 komponister.  Av norske komponister kan nevnes Agathe Backer-Grøndahl, Ole Bull, Edvard Grieg og Halfdan Kjerulf. (April '20)

CPDL - Choral Public Domain Library (les mer) Over 3400 komponister og mer enn 34000 kor- og vokalkomposisjoner fra alle stilepoker er tilgjengelige for nedlasting fra denne databasen, som har operert på frivillig basis siden 1988. Databasen forholder seg til copyrightloven i USA. (April '20)

Digitale samlinger med fokus på enkelte komponister

Bach digital
Ole Bull Ole Bull-samlingen ved Bergen Offentlige Bibliotek er et resultat av samarbeid på tvers av flere kulturinstitusjoner
Complete edition of the work of Ludvig van Beethoven
Beethoven-Haus Bonn - Digital archives
Brahms digital
Edvard Grieg  Edvard Hagerup Grieg (15. juni 1843 - 4. september 1907) er Norges nasjonalkomponist. Bergen Offentlige Bibliotek er vert for Edvard Griegs arkiv og samling.
Complete edition of the work of G.F.  Händel, ed by F. Chrysander
Musical works of Franz Liszt  in the Carl-Alexander-edition
Work of Felix Mendelssohn Bartholdy in the Rietz-edition
Digitale Mozart-Edition (i samarbeid med NMA)
NMA Online. Neue Mozart Ausgabe: Digitized Version
Complete edition of the work of Franz Schubert
Schubert Online
Complete edition of the work of Robert Schumann

Sist oppdatert: 10. juli 2019