Bjørnar Habbestad

Position

Research Fellow

Department

Composition, Music Theory and Music Technology Department

Discipline

Performance Practice

Research / Working Group

Music Theory and Aural Training

Contact

Phone: 23367269
Email: bjornar.habbestad@nmh.no
Office: 2033

Research Areas / Expertise

Fløyte
Samtidsmusikk
Improvisasjon
Elektronisk musikk
Lydkunst

Bio/CV

Bjørnar Habbestad (1976) debuterte som solist med Trondheim Symfoniorkester i 2001. Etter fullførte studium i fløyte, kammermusikk og samtidsmusikk ved Griegakademiet (2000), Guildhall School of Music, London (2001) og Conservatorium van Amsterdam (2003) har han etablert seg som solist, kammer- og ensemblemusikar med Norge og Europa som arbeidsplass.

Musikalsk er spennet stort: Aktiviteten strekker seg frå urframføringar via installasjonsverk til kammermusikk, improvisasjon, barokk og elektroakustikk. Habbestad har opptredd på de mest sentrale norske scener og festivalar og står bak ei rekke norske førstegangs-fremføringar av sentrale europeiske komponistar som Salvatore Sciarrino, Luigi Nono og Brian Ferneyhough.

De siste åra har han og markert seg som ensemble-musikar i bla. Lemur, Polygon, N Ensemble og Trondheim Jazzorkester. Habbestad har komponert musikk for danseteateret Carte Blanche, konsertinstallasjonen Unruhige Räume for Borealisfestivalen 2011 og vart i 2010 invitert til Bergen Kunstmuseum si retrospektive utstilling over Bergens kunstscene frå 1970-2010. Bjørnar mottok Bergen Kommune sitt arbeidsstipend for kunstnarar i 2009 og Statens arbeidsstipend for kunstnarar i 2012.