Gustav_Mahler_1909.jpg

Mahler's 2nd Symphony - the Resurrection Symphony

Musikkhøgskolen og Kringkastingsorkestret presenterer Mahlers symfoni nr. 2, kjent som Oppstandelsessymfonien.
Få en storslagen og makeløs opplevelse med en av Mahlers mest spilte symfonier. 

  • Friday 23. January 2015
  • 19.30
  • Oslo konserthus
  • 100-350/NMH-studenter gratis
Buy ticket

Participants

Marita Sølberg (sopran)
Randi Stene (mezzosopran)
Lior Shambadal (dirigent)
Kringkastingsorkestret
Musikkhøgskolens symfoniorkester
Kor av Musikkhøgskolens studenter og ansatte
Korinnstudering ved Vivianne Sydnes

Programme

Mahlers symfoni nr. 2

Event Details

Oppstandelsessymfonien

Les mer på Kringkastningsorkesterets hjemmeside

 

Randi Stene

Randi Stene har etablert seg som en av de viktigste skandinaviske sangere i sin generasjon. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Opera-akademiet i København. Stene er i dag professor ved Norges musikkhøgskole og i tillegg fast tilknyttet Det Kongelige Teater i København. Hun hadde sitt internasjonale gjennombrudd i konkurransen «Cardiff Singer of the World» i 1991 da hun sang partiet som Octavian i Strauss Rosenkavaleren på Teater Chatelet i Paris. Senere har hun opptrådt på scener som Metropolitan-operaen i New York, Convent Garden i London og Bastill-operaen i Paris. Hun har også spilt inn flere CD-er med Håvard Gimse. 

Marita Sølberg

Marita Sølberg fikk sitt gjennombrudd da hun vant Dronning Sonjas internasjonale konkurranse i 2001. Tre år senere tok hun diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole. Etter seieren i 2001 har Marita sunget med samtlige norske orkestre og hun har vært solist i konserter, oratorier og operaer over hele Norge. Hun gjorde raskt internasjonal karriere og gjestet orkestre og operaer i Europa og USA.

Marita Sølberg jobbet to år ved Operaen i Stuttgart før hun i 2008 ble en av Nasjonaloperaens faste solister. Der har hun gjort seg bemerket i roller som Pamina i Tryllefløyten, Kathrine Sigismund i Den fjerde nattvakt, Nedda i Pagliacci, grevinnen i Figaros bryllup og Solveig i Jüri Reinveres Peer Gynt.

Billettbestilling

Billetter kan bestilles via linken. Mer informasjon følger.