Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Kammermusikkuka 2018

-

Den klassiske og tidligromantiske stilen og hammerklaveret står i sentrum under årets kammermusikkuke. En av Europas ledende hammerklaverspillere, Bart van Oort fra Nederland, er gjest.

Om Kammermusikkuka 2018

Under årets kammermusikkuke vil vi konsentrere oss om den klassiske og tidlig-romantiske stilen. Vi vil ta utgangspunkt i hammerklaveret, som jo var yndlingsinstrumentet til mange av de største komponistene. Det var rundt dette instrumentet man møttes i salongene for å spille kammermusikk for 200 år siden. Her ved Musikkhøgskolen har vi en unik samling hammerklaverer. Disse instrumentene er bygget i årene 1790 til 1853, og de tilbyr en fantastisk mulighet til å gjenskape klangverdenen i musikken fra Mozart og fram til Brahms.

Det er med stor glede og forventning vi presenterer en av Europas ledende hammerklaverspillere, Bart van Oort fra Nederland og Torleif Torgersen fra Bergen. Sammen med studenter og lærere ved Musikkhøgskolen vil de bringe oss tilbake til en svunnen tid, fylt til randen av god kammermusikk.

Medvirkende

  • Bart Van Oort, professor ved Kongelige konservatorium i Haag.
  • Studenter, talentutviklingselever og lærere ved Norges musikkhøgskole.

Program for 2018

Konserter Kommende