CEMPE_Friberg_10_oppdatert.jpg

Friklassisk - improvisasjon for orkestermusikere

CEMPE inviterer musikkstudenter og orkestermusikere til seminaret Friklassisk - improvisasjon og sanntidsmusikk - en unik mulighet for klassiske musikere til å teste ut kollektiv improvisasjon! Geir Lysne vil sammen med tre andre internasjonale instruktører lede workshopene. Seminaret er gratis, og CEMPE støtter reise og opphold for deltagerne. Søknadsfrist: 15. desember!

Søk om å delta

Medvirkende

Orkesterledere/instruktører

Geir Lysne, professor ved NMH, og en av våre mest anerkjente jazzmusikere og ettertraktede dirigenter og ensembleledere er initiativtaker til seminaret. Med seg som instruktører har han fått Jörg Brinkmann, tysk avantgardecellist og komponist, Christopher Redgate, oboist og en ettertraktet samtidsmusiker og improvisatør og Alison Blunt, som er fiolinist med lang erfaring med denne type improvisasjon. Les mer om instruktørene under: 

Deltagere

Vi har plass til opptil 25 musikkstudenter og profesjonelle orkestermusikere fra Norge og Norden. Seminaret er for klassiske strykere og blåsere. 

Program

  • Fredag 7. februar: kl 11.00 - 19.00
  • Lørdag 8. februar: 10.30 - 18.00. 

Seminaret avsluttes med konsert med Det Norske Blåseensemble i Lindemansalen kl 18.00. 

Omtale

Hvordan kan vi arbeide med ensembleimprovisasjon utfra en klassisk referanseramme? Dette får musikere teste ut og erfare under ledelse av internasjonale improvisasjonsorkesterledere. På dette seminaret setter vi fokus på samspill der improvisasjonen i seg selv er det kunstneriske målet. Seminaret bygger på en utvidet forståelse av den klassiske orkestermusikerrollen, der det er mer rom for individuelle kunstneriske valg og for den individuelle musikers smak og identitet.

Seminaret går over to dager og består av workshops, presentasjoner og samtaler. Spillende deltagere vil i grupper ledet av hver sin instruktør få mye tid til å utforskeensembleimprovisasjon med klassisk utgangspunkt. Lyttende deltagere kan følge et program av presentasjoner, diskusjoner, musikk og åpne prøver og workshops. Påmelding for deltakelse som lytter kommer senere. 

Les intervju fra Ballade med Geir Lysne