Maria Berglund.jpg

Maria Berglund

Sangpedagog, Timanilærer og stemmemassør

Maria Berglund (39) jobber som stemmemassør, sangpedagog og Timanilærer. I tillegg veileder hun sangere og skuespillere som strever med prestasjonsangst, og rehabiliterer stemmer som har gjennomgått operasjoner, traumer eller andre påkjenninger. Hun er innehaver av bedriften Stemmespesialisten, som hun kaller "en 360 graders tilnærming til sang og stemmebruk". Hele mennesket er med i betraktningen når hun jobber med klienter i studioet sitt på Carl Berners plass.

Maria har en fireårig utdannelse som faglærer i musikk, dans og drama samt klassisk utøvende sang fra UiA (2005), mastergrad i klassisk utøvende sang fra NMH (2013), og en haug med sertifiseringer, kurs og deltidsutdannelser i etterkant. Nevnes kan Estill Voice Master Teacher, Timani lærersertifisering, ReVoice röstmassage, ulike kurs ved Anne Rosing-instituttet og Brainspotting practitioner. Hun jobber for tiden ved Det Norske Teatret og KHiO som stemmemassør, og er en etterspurt kurs-og seminarholder, ved siden av driften i Stemmespesialisten.

Man kan trygt si at Maria er en meganerd på kropp, psyke og stemme, og nysgjerrigheten er ikke tilfredsstilt ennå. Framover har hun planlagt å fordype seg i Complete Vocal Technique, Anatomy Trains (videreutdanning for fysioterapeuter og massører) og medisin grunnfag. Ambisjonen er å gjøre Stemmespesialisten til et sangsenter med spesialister på alle områder - medisin, massasje og mental trening - på lik linje med musikktradisjon og kunstformidling. Les mer på www.stemmespesialisten.no
 

Sist oppdatert: 6. mai 2019