Sara Aimée Smiseth

Pianist, frilanser

Sara Aimée Smiseth fullførte masterstudiet i utøving ved Norges musikkhøgskole i 2013, og har dessuten en bachelorgrad i musikkvitenskap og et årsstudium i tverrfaglige kjønnsstudier fra UiO. Siden endt studietid har hun fremført nærmere femti konsertkåserier på både større og mindre scener fra Troms i nord til Telemark i sør. Konsertkåseriene bemerker seg som en unik kombinasjon av klaverspill på høyt nivå og levende muntlig formidling. Våren 2018 turnerte hun i USA med konserten Experiencing Edvard Grieg. Sara har opptrådt flere ganger i radio som pianist og kåsør, og ved Operaens tiårsjubileum fremførte hun deler av Grieg-konserten i NRKs livesendte TV-program.
 
Til daglig jobber hun frilans, men er samtidig tilknyttet Den Norske Opera & Ballett som formidler og pianist. Der har hun oppgaver som repetitør og akkompagnatør, holder introduksjonsforedrag til forestillinger, jobber som omviser, og gjør dessuten spilleoppdrag ved større arrangementer og for Operaens samarbeidspartnere.
 
Sara er også en mye brukt korakkomagnatør og -repetitør, og samarbeider jevnlig med kor som Det norske solistkor, Schola Cantorum og Oslo domkor. I årene 2012-15 var hun fast pianist for Den norske studentersangforening, og akkompagnerte dem på turné i Japan i november 2015. Siden 2010 har hun vært fast akkomagnatør og repetitør for Grex Vocalis. Hun har dessuten medvirket på to CD-innspillinger med Kvindelige studenters sangforening for Lawo Classics. Hun hyres også regelmessig inn av Norges korforbund.

Sist oppdatert: 4. oktober 2018