Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Bendik Baksaas og Helga Myhr

Synther og samplere møter hardingfele. Baksaas og Myhrs samarbeid er drevet av nysgjerrighet for den andres felt. Deres første felles albumutgivelse kommer senere i høst.

Kyrre Lien

Medvirkende

Bendik Baksaas

Bendik Baksaas er en komponist, DJ og musiker som utforsker minimalisme i ordets videste forstand. I lek og kamp med synther og samplere oppstår det uventede. Enkle lyder trer fram gjennom tålmodig repetisjon og skinner sånn bare detaljer kan.

Gjennom de siste ti årene har han dyrket maskiner og elektronikk som sitt hovedinstrument, og bidrar til å representere denne instrumentgruppen i Oslos miljøer for jazz, samtidsmusikk og techno. Han har en rekke albumutgivelser bak seg, senest Grønland Kaller i samarbeid med slam-poet og forfatter Fredrik Høyer.

Helga Myhr

Helga Myhr fra Ål i Hallingdal spiller hardingfele og kveder. De siste årene har hun vakt oppsikt med sitt stilrene og kompromissløse uttrykk. Eldgamle melodier flettes elegant sammen med improvisasjon og nye komposisjoner.

Hennes siste albumutgivelse var med vokalgruppa Kvedarkvintetten i desember. Gjennom ivrig utforsking av folkemusikk i forskjellige formater er hun et unikum på scenen for norsk tradisjonsmusikk.

Program

Baksaas og Myhrs samarbeid startet i 2017 drevet av nysgjerrighet for den andres felt. Deres første felles albumutgivelse kommer ut november 2018, på Jazzlands label for tradisjonell musikk, OK World. Noen smakebiter av «Seine sviv» kan høres på Soundcloud.