Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Bernt Isak Wærstad (utsolgt)

En egenrådig datamaskin og en halvruskete gitar. Bernt Isak Wærstad inviterer til impro og musikalsk dialog.

Amund Ulvestad og Bernt Isak Wærstad

Bernt Isak Wærstad har det siste året jobbet aktivt for å gjøre datamaskinen sin mer egenrådig. I et forsøk på å forstå sin menneskelige motpart, lytter datamaskinen kontinuerlig til Wærstads halvruskete gitar. Den dynamiske duoen møtes denne kvelden for musikalsk dialog gjennom fri improvisasjon. De vil sannsynligvis vil være like avbrytende og bombastiske som høflige og subtile.

Konserten markerer avslutningen av et kunstnerisk forskningsprosjekt ved Norges musikkhøgskole hvor Wærstad har utforsket strategier for instrumentdesign ved bruk av maskinlæring og kunstig intelligens.

Omtale

Bernt Isak Wærstad (1984–) er musiker, lydkunstner, programmerer og instrumentdesigner med master i musikkteknologi fra NTNU. Musikalsk operer han innen en rekke ulike sjangere som elektro-akustisk friimprovisasjon, støyrock, elektronisk pop og afro-elektronika. Wærstads kunstneriske aktiviteter omfatter også en lang rekke varierte prosjekter innen scenekunst, teater og lydinstallasjoner hvor han har jobbet som lyddesigner, komponist, instrumentbygger, programmerer og utøvende lydtekniker.

Teknologi, lyd og kunst ligger i kjernen av Wærstads virke, hans arbeid er en kontinuerlig søken etter ulike balansepunkt. Wærstad er også tilsatt som universitetslektor innen live-elektronikk og instrumentdesign ved NTNU og Norges musikkhøgskole, og ble i 2018 tildelt Statens kunstnerstipend for yngre kunstnere.