Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

FOLK #7

Folkemusiker med trekkspill på FOLK

Folk på NMH er folkemusikkstudentenes helt egen konsertserie.

Karina Krokaa

Medvirkende

Amalie Kinsarvik Tvilde, 19 år, kjem frå Kinsarvik i Hardanger. Ho byrja å spele i 4. klasse, og har spelt litt tå kvart heilt til ho starta på folkemusikklinja på Vinstra VGS. Der byrja ho å arbeide med hardingfeleslåttar, med fokus på Hardanger. Det siste året har ho i tillegg arbeidd mykje med slåttar frå Helgeland i Nordland.

Karoline fra Røros, Bendik fra Fåset og Synnøve fra Folldal møttes på musikklinja ved Nord-Østerdal videregående skole og har etter hvert flyttet til Oslo alle sammen. Alle tre er medlemmer i gruppen Svadilja. Trioen har funnet frem til gammelt stoff fra hjemstedene sine, og pakket det inn i en ny drakt.

Mattias Thedens vokste opp i en musikerfamilie og har vært midt i folkemusikkmiljøet siden han ble født. Han begynte å spille fele da han var ni år, og begynte med hardingfele ikke lenge etter. Da han kom seg i gang på hardingfela begynte han å fokusere på musikken fra Agder. Han har lært slåtter av Salve Austenå, Hallvard T Bjørgum og fra opptak av Torleiv H Bjørgum.

Emil fra Naustdal i Sogn og Fjordane og Henrik fra Sandnes i Rogaland kommer fra forskjellige tradisjoner og kulturer, men har funnet sammen på øvingsrommene på Musikkhøgskolen. De spiller alt fra runddansmusikk og annen tradisjonell folkemusikk til stykker med mer klassisk preg. Duoen, som spiller henholdsvis akkordeon og fiolin/hardingfele har spilt sammen i et år.

Astrid Garmo er ein fele- og hardingfelespelar som kjem frå Garmo i Lom. Sjølv om ho er frå ei bygd med sterk flatfeletradisjon, har ho vald å ha hardingfele som sitt hovudinstrument, og speler i hovudsak stoff frå Nord-Gudbrandsdalen, Valdres, Hallingdal og Telemark. Ho har gått i lære hjå blant anna Kristin Kolden, Bjørn Odde, Rolv Brimi, Vegar Vårdal, Andreas Bjørkås og Håkon Høgemo. Ho fokuserer mykje på solospel og dansespel, men interessa for å spele med andre er størst.

Kenneth er multiinstrumentalist fra Lillehammer. Han holder på med mange forskjellige tradisjonsområder i folkemusikken. Denne gangen vil han demonstrere litt av det han har jobbet med på langeleik den siste tiden.

Omtale

Her vil studentene presentere sine ulike prosjekter solo og i ulike konstellasjoner, og vise fram alt det som syder fram fra øverommene. Hvordan kan de gamle tradisjonene stadig fascinere og brukes som kilde for aktuelle uttrykk i vår egen tid.

Folkemusikkstudiet gir instrumentale og vokale ferdigheter i norsk tradisjonsmusikk og rikelig anledning til nytenkning og møter med andre sjangere.