Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Før NM-konsert med Christiania Blåseensemble

Christiania Blåseensemble varmer opp til NM i Janitsjar og inviterer til konsert i Lindemansalen.

Program

  • Ørjan Matre (1979-): Instant Music
  • Maurice Ravel (1875-1937, arr. Mark Hindsley): Daphnis and Chloe: 2. suite

Medvirkende

  • Bjarte Engeset (dirigent)

Omtale

Bjarte Engeset

Bjarte Engeset er en norsk dirigent fra Ørsta. Han har studert med Jorma Panula ved Sibelius-akademiet. I 1991 ble han invitert til dirigentseminaret i Tanglewood i USA med lærere som Seiji Ozawa, Gustav Meier, Simon Rattle og Marek Janowski. Engeseth har vært sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Ålesund Symfoniorkester og for Det Norske Blåseensemble. I en årrekke var han kunstnerisk leder for Nordlysfestivalen og Opera Nord og permanent gjestedirigent for det flamske radiosymfoniorkestret. Fra 2007-2012 var han sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Sveriges DalaSinfonietta. Siden høsten 2014 har han vært kunstnerisk leder og musikkdirektør for Kongelige norske marines musikkorps.

Christiania Blåseensemble

Christiania Blåseensemble (CBE) ble stiftet september 2008 av studenter ved Norges musikkhøgskole. Ensemblet har janitsjarbesetning og er opprettet med den hensikt å gi studenter og musikere et korpstilbud på høyt nivå. CBE skal spille konserter med standardrepertoar for korps for å gi medlemmene verdifull erfaring mot senere arbeid i profesjonelle korps. Årlig deltar CBE i elitedivisjonen i NM for janitsjarkorps i Trondheim. Ensemblets medlemmer består hovedsakelig av nåværende studenter ved Norges musikkhøgskole og Barratt Dues musikkinstitutt, og gjør prosjekter i ulike sjangre.

Daphnis and Chloe

Daphnis and Chloe er en ballett i én akt, med tre deler. Ravel begynte å jobbe med verket i 1909 etter å ha fått oppdraget fra Sergei Diaghilev, og det ble først fremført i 1912 på Théâtre du Châtelet i Paris. Hele verket varer i en time og er Ravels lengste verk, og det betraktes også som noe av det beste han har skrevet.

Instant Music

Instant Music er et nykomponert verk (2018) av Ørjan Matre. Verket ble bestilt av Sjøforsvarets musikkorps, og ble urfremført 21.september 2018 med dirigent Ingar Bergby i Universitetets aula i Bergen. Verket består av seks korte satser.