Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Hans og Grete – en barneforestilling

Pepperkakehus

Et søskenpar går seg vill i skogen og oppdager et ekte pepperkakehus i en lysning. Ville av begeistring spiser de av huset. Lite aner de at det bor en heks der, og hun har skumle planer. Forestillingen varer 30-40 minutter og er egnet for barn 3-7 år.

Medvirkende

  • Eline Maria Refvem og Kristine Våge
  • Rasa Paliuliene (klaver)

Omtale

Basert på Engelbert Humperdincks opera «Hans og Grete» tar Eline Maria Refvem og Kristine Våge publikum med inn i eventyrskogen og forteller historien om Hans og Grete gjennom sang, musikk og dans.

Det er en generell oppfatning at publikummet som nyter klassisk musikk og opera er i ferd med å dø ut. Klassisk musikk er ikke bare vakkert og gripende, men også en viktig del av vestlig kulturarv, og dette ønsker vi å få de yngre til å forstå.

«Hans og Grete» er en fortelling mange barn allerede kjenner til. Gjennom musikk, sang og skuespill kler vi fortellingen ned til sin kjerne og gjør det til en spennende og livlig forestilling for barn i barnehagealder og de lavere klassene på barneskolen. Vi ønsker også å involvere barna i forestillingen gjennom dans, som medvirkende aktører og gi de aktiv deltagelse i forestillingens progresjon. Det hele framføres i tillegg på norsk, noe som gjør det enkelt for barna å følge historien.