Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Kortreist jazz fra Norges musikkhøgskole

Kortreist jazz fra Norges musikkhøgskole på Majorstua til Nasjonal jazzscene på Karl Johan. Levert til Victoria på sykkel, T-bane og trikk. Dette blir det en festkveld hvor du får servert en smakebit av alt det som kokes sammen på øvingsrommene på Musikkhøgskolen.

Program

Silent Fires

Spiritualitet – i all sin betydning og avledninger – er inspirasjonen til denne kvartetten fra Oslo. Silent Fires er et norsk-italiensk elektroakustisk ensemble med sanger Karoline Wallace, trompetspiller Hilde Marie Holsen og den italienske pianisten Alessandro Sgobbio, som også komponerer musikken.

Emilie Bjørnstad / Øystein Aarnes Vik

Vokalist Emilie Bjørnstad og trommeslager Øystein Aarnes Vik spiller versjoner av andres låter, egenskrevne låter og improviserer i duoformat. Konserten er en del av Emilies masterstudier i improvisert musikk/jazz, og baserer seg på hennes egne repertoar og en visjon om, på innovativt vis, å bryte opp singer/songwriter-sjangeren med fri improvisasjon.

Emil Brattested solo

Emil Brattested har gjort en innspilling av solokomposisjoner for pedal steel gitar som en del av sitt masterstudium ved Norges musikkhøgskole. Motivet bak prosjektet er å bli bedre kjent med instrumentet, og å presentere i det et nytt format. Komposisjonene er først og fremst inspirert av pedal steel gitarens særegenheter, begrensninger og muligheter. Her presenteres noe av dette materialet, i tillegg til mer eller mindre fritt improviserte strekk. Med på denne konserten er canadiske Mike McCormick som bidrar med live electronics og utvider lydbildet ved å bearbeide lyden av pedal steel gitaren underveis.