Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

RAW: Med Para (Aas/Tamulynaitė), Jo David Meyer Lysne Sekstett og Aslak Hartberg

To keyboards med en liten lampe ved siden av

Grensesprengende, rått, ufiltrert.

Brian Cliff Olguín

R:A:W (Recognition – Alert – Window) viser noe av det røffeste som unnfanges på øvingsrommene midt i Oslo. Du vil høre konstellasjoner du ikke har hørt før. Når studentene etter hvert renner ned festivaler i inn- og utland, kan du si at du hørte dem først på Norges musikkhøgskole. Konsertserien R:A:W blir kuratert av Thomas Strønen.

Program

Para

Duoen Para består av musikerne Guostė Tamulynaitė (piano) og Inga Margrete Aas (viola da gamba).

Aas og Tamulynaitė har bakgrunn fra klassisk musikk, og har de siste årene fokusert på å utvikle et eget musikalsk uttrykk gjennom improvisasjon, utforsking av instrumentene og komposisjon. Disse felles interessefeltene legger grunnlaget for duoens musikk. Musikken improviseres ut fra skisser, med en utvidet bruk av instrumentene.

Jo David Meyer Lysne sekstett

Jo David Meyer Lysne sekstett består av unge, nysgjerrige, fremadstormende musikere fra impro-scenen og den klassiske /samtidsmusikk-scenen. Bandets første konsert bestod av musikk skrevet til 16mm-festivalen på Chateau Neuf i 2017. JDMLS har siden den gang utviklet seg videre i et cinematisk lydbilde hvor komposisjonene åpner dørene for at improvisasjonen kan gå i nye retninger og samtidig løfte frem musikernes egne unike stemmer.

  • Jo David Meyer Lysne
  • Karl Hjalmar Nyberg
  • Martin Lie Svendsen
  • Joel Ring
  • Johanne Skaansar
  • Thomas Strønen

Aslak Hartberg, rapper, kontrabassist, en av frontfigurene i Klovner i kamp, skal preike mellom konsertene.