Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Steinar Ofsdal 70 år

Hvem skulle trodd at professor Steinar Ofsdal fyller 70 år? Vi inviterer kolleger, musikere og venner fra inn- og utland for en hyllest og feiring der Steinar selv medvirker fra A til Å.

Steinar Ofsdal, fløytespiller og professor ved Norges musikkhøgskole og Ole Bull Akademiet, feirer sin 70-årsdag med en heidundranes konsert i Lindemansalen. Og det planlegger han å gjøre ved å plassere seg selv på scenen sammen med de fleste han har spilt med siden 1967, midt i en haug med instrumenter. Med venner og publikum ønsker han å dele sitt musikalske liv, helt fra starten i 1967, hvor han som 19-åring ble kastet ut i musikerlivet som medlem av The Young Norwegians, med Bjørn Morisse og Lillebjørn Nilsen. Visemiljøet i Oslo ble ankeret for unge Steinar, og det fulgte en serie med konserter, tv- og radioopptredener. Samtidig ble folkemusikkgnisten tent, og han ble tatt med i samarbeid med jevnaldrende, allerede profilerte folkemusikere. Senere inngikk Ofsdal samarbeide med musikere fra de forskjelligste sjangre, og jazzmusikere og artister fra rock og pop var ofte å se med ham på scenen. Hans sterke interesse for tradisjonsmusikk fra mange steder i verden, førte ham inn i samspill med musikere fra de fleste verdensdeler. Men det var den profilerte folkemusikkgruppa Bukkene Bruse, blant annet valgt som OL-musikere i 1994, som skulle bli Ofsdals mulighet til å gjøre folkemusikken til sitt hovedspor. Dette ledet etter hvert tilbake til undervisning, og han har vært høgskolelærer fra 1994 og professor fra 2011. Det å bli så nært kjent med den store gruppen av unge folkemusikere, betegner han som en stor gave, og understreker at man aldri slutter å lære.

Lurer du på hvem som skal spille på konserten? Ingen nevnt – ingen glemt, men går du inn på ofsdal.no og feier gjennom historien hans, så får du en anelse.