Are Sandbakken

Stilling

Professor

Seksjon

Fagseksjon for strykere og harpe

Fagområde

Kammermusikk, Bratsj

Fagmiljø

Kammermusikk

Kontakt

Telefon: 23367140
E-post: are.sandbakken@nmh.no
Mobil: 47648276
Kontor: 213

Kompetanseområder

Hovedansvaret for kammermusikken ved NMH

Undervisning

  • Alle typer kammermusikk
  • Interpretasjon
  • Bratsj
  • Orkesterfag
  • Dirigering

Biografi

Are Sandbakken (f. 1967) er en sentral aktør i norsk musikkliv som kammermusiker og ettertraktet instruktør.

Som attenåring ble han medlem av Det norske kammerorkester og han var i perioden 1987-89 solobratsjist i Camerata Academica i Salzburg under Sandor Vegh.

Fra 1995 til 2002 var han solobratsjist i Oslo-filharmonien under Mariss Jansons. Han har opptrådt som solist flere ganger med dette orkestret og også nordiske og europeiske orkestre.

I 1991 var han med på å starte Oslo strykekvartett, i dag kjent som ett av Nord-Europas ledende og mest nyskapende kvartettensembler. Kvartetten har opptrådt jevnlig på ledende europeiske festivaler og deres CD-innspillinger av skandinavisk repertoar (Grieg, Sibelius, Stenhammar og norske samtidskomponister) for plateselskaper som Naxos og CPO har fått fremragende omtaler i internasjonale tidsskrifter. Innspillingen av Nielsens strykekvartetter ble valgt til Editors Choice i magasinet Gramophone i 1999. I 2014 mottok de Spellemannsprisen for innspillingen av Schubert og Grieg på selskapet 2L.

De seneste årene har Sandbakken vært meget aktiv som strykerinstruktør og dirigent og har hatt jevnlige oppdrag med blant annet Värmlands Sinfonietta, Vestfold symfoniorkester, Ensemble Allegria og Levende musikere.

Som sanger har han det siste året vært med på et stort forskningsprosjekt som har som mål å gjenskape den tapte romantiske interpretasjon.

Bakgrunn

Utdanning

  • Fiolin og bratsj-studier hos Leif Jørgensen i Oslo og Sandor Vegh i Salzburg.
  • Sangstudier hos Svein Bjørkøy i Oslo.
  • Dirigering (diverse master classes) med Jorma Panula i Finland.