Audun Andre Sandvik

Stilling

Universitetslektor

Seksjon

Fagseksjon for strykere og harpe

Fagområde

Cello

Fagmiljø

Strykere og harpe

Kontakt

Telefon: 23407330
E-post: audun.a.sandvik@nmh.no
Mobil: 92842567

Undervisning

I tillegg til celloundervisning har Audun ansvar for strykerforum og er studiekontakt for strykerne på bachelornivå.

Biografi

Audun Sandvik ga sin første solokonsert på Troldhaugen i 1998 og har siden konsertert særdeles aktivt som solist og kammermusiker i inn- og utland. Han er ansatt som solocellist i Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester. Som solist har han blant annet opptrått med verdensberømte Stuttgarter Kammerorchester, Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret. Han er hyppig gjest ved alle norske musikkfestivaler.

Audun Sandvik har siden 2003 årlig medvirket ved Risør Kammemusikkfest, og han er drivkraft og kunstnerisk leder for Gloppen Musikkfest som årlig finner sted i Sandane. I 2013 ble han tildelt De unges Lindemanpris. Han er en dedikert pedagog og underviser nå selv ved Norges musikkhøgskole. 

Sandvik spiller på en cello bygget i 1695 av Giorgio Taninger.

http://www.audunsandvik.com/

Bakgrunn

Utdanning

Audun Sandvik har Performer Diploma fra Indiana University, USA, der han studerte med den legendariske cellisten og pedagogen Janos Starker. I 2007 avsluttet han Diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole der han har studerte med professorene Truls Mørk, Aage Kvalbein og Lars Anders Tomter.