Bjørnar Habbestad

Stilling

Stipendiat

Seksjon

Fagseksjon for musikkteori, komposisjon og musikkteknologi

Fagområde

Oppføringspraksis

Fagmiljø

Musikkteori og gehør

Kontakt

Telefon: 23367269
E-post: bjornar.habbestad@nmh.no
Kontor: 2033

Kompetanseområder

  • Fløyte
  • Samtidsmusikk
  • Improvisasjon
  • Elektronisk musikk
  • Lydkunst

Biografi

Bjørnar Habbestad (1976) debuterte som solist med Trondheim Symfoniorkester i 2001. Etter fullførte studium i fløyte, kammermusikk og samtidsmusikk ved Griegakademiet (2000), Guildhall School of Music, London (2001) og Conservatorium van Amsterdam (2003) har han etablert seg som solist, kammer- og ensemblemusikar med Norge og Europa som arbeidsplass.

Musikalsk er spennet stort: Aktiviteten strekker seg frå urframføringar via installasjonsverk til kammermusikk, improvisasjon, barokk og elektroakustikk. Habbestad har opptredd på de mest sentrale norske scener og festivalar og står bak ei rekke norske førstegangs-fremføringar av sentrale europeiske komponistar som Salvatore Sciarrino, Luigi Nono og Brian Ferneyhough.

De siste åra har han og markert seg som ensemble-musikar i bla. Lemur, Polygon, N Ensemble og Trondheim Jazzorkester. Habbestad har komponert musikk for danseteateret Carte Blanche, konsertinstallasjonen Unruhige Räume for Borealisfestivalen 2011 og vart i 2010 invitert til Bergen Kunstmuseum si retrospektive utstilling over Bergens kunstscene frå 1970-2010. Bjørnar mottok Bergen Kommune sitt arbeidsstipend for kunstnarar i 2009 og Statens arbeidsstipend for kunstnarar i 2012.

Forskning / utviklingsprosjekter