Randi Stene

Stilling

Professor

Seksjon

Fagseksjon for dirigering, sang og kirkemusikk

Fagområde

Sang

Fagmiljø

Sang

Kontakt

Telefon: 23367054
E-post: randi.stene@nmh.no
Kontor: 327

Biografi

Randi Stene har etablert seg som en av de viktigste skandinaviske sangerne i sin generasjon. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Opera-akademiet i København. Stene er i dag professor ved Norges musikkhøgskole og i tillegg fast tilknyttet Det Kongelige Teater i København. Hun hadde sitt internasjonale gjennombrudd i konkurransen «Cardiff Singer of the World» i 1991 og da hun sang partiet som Octavian i Strauss Rosenkavaleren på Teater Chatelet i Paris i 1993. Senere har hun opptrådt på verdens førende scener som Metropolitan-operaen i New York, Convent Garden i London og Bastill-operaen i Paris og mange flere.

Randi Stene er en meget benyttet konsertsanger, som har opptrådt under ledelse av store dirigenter som Bernhard Haitink, Pierre Boulez, Yannick Nézet-Séguin, Christian Thielemann med flere. Hun har også et stort lieder-repertoar og har spillt inn flere CD-er med blant annet Håvard Gimse og Burkhard Kehring.

Randi Stene er kunstnerisk leder for Kirsten Flagstad Festival, og er casting-ansvarlig ved TSO Musikkteateret i Trondheim. 

Bakgrunn

Utdanning

  • Norges musikkhøgskole
  • Operaskolen i København

Jobberfaring

Randi Stene har undervist på Norges musikkhøgskole siden 2009.