Tanja Orning

Stilling

Postdoktor

Seksjon

Fagseksjon for musikkpedagogikk og musikkterapi

Fagområde

Oppføringspraksis

Kontakt

Telefon: 23367275
E-post: tanja.orning@nmh.no
Kontor: 5014

Biografi

Tanja Orning er en profilert utøver innen samtidsmusikk og eksperimentell musikk. Hun er utdannet cellist fra Norges musikkhøgskole og har doktorgrad innen feltet oppføringspraksis. I tillegg har hun studert i London med Willian Pleeth og ved Indiana University i USA med Janos Starker som Fulbrightstipendiat, Master of Music in Performance, 1994.

Orning var alternerende solocellist i Stavanger symfoniorkester fra 1994 til 2000 da hun valgte å forlate orkesterlivet for å kunne realisere egne prosjekter. Etter dette har hun samarbeidet med blant annet gruppene asimisimasa, Christian Wallumrød Ensemble, BOA, Oslo sinfonietta og Dr.Ox. Solo-prosjektet hennes Cellotronics resulterte i en CD i 2005.

En rød tråd i Ornings musikalske praksis har vært tett samarbeid med komponister for å realisere nye verk. Hun har vært med på å bestille og urfremføre ca. 85 kammermusikk- og soloverk og har opptrådt på festivaler som Darmstadt, HCMF, Ultima, Ultraschall, Shared Sounds (Berlin), Taktlos (Zürich) og Portland Jazzfestival.