Truls Mørk

Stilling

Professor (i permisjon studieåret 2017/18)

Seksjon

Fagseksjon for strykere og harpe

Fagområde

Cello

Fagmiljø

Strykere og harpe

Kontakt

Telefon: 23367146
E-post: *
Kontor: 457

Biografi

Truls Mørk (f. 1961) fikk sin første musikalske undervisning av sin far, cellisten John Mørk. Senere har han studert under blant andre Frans Helmerson, Heinrich Schiff og Natalia Schakowskaya. Han ble så den første skandinaviske finalist og prisvinner ved Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva 1982.

Blant andre utmerkelser kan nevnes førsteplass ved Cassadó-konkurransen i Firenze i 1983, UNESCO-prisen ved Eurovisjonens konkurranse i Bratislava samme år, 2. pris ved Naumberg-konkurransen i New York i 1986, Grammy-pris for sin innspilling av Brittens cello-suiter i 2002, Lindemanprisen og en rekke Spellemannpriser. Høsten 1998 ble Truls Mørk utnevnt til ridder av første klasse av St. Olavs Orden.

I tillegg til solokarrieren er Truls Mørk en profilert kammermusiker, og blir regelmessig invitert til store kammermusikkfestivaler over hele verden. Han var initiativtaker til Kammermusikkfestivalen i Stavanger og var kunstnerisk leder for den i tretten år. Mørk er nå professor ved Norges musikkhøgskole. Han spiller på en Domenico Montagnana-cello (Venezia, 1723). 

 

 
Eier du denne profilen? Rediger din profil