Allegria fiolingruppe
Foto: Ingrid Pop Photography

Ensemble Allegria

Gleden ved musikken drev studenter til å starte strykeorkesteret Ensemble Allegria. 

Allegria betyr festlighet og glede på italiensk, og det var nettopp gleden ved det å spille sammen som førte til at en gruppe musikkstudenter startet orkesteret i 2007.

Ensemble Allegria består av rundt 20 musikere i alderen 20-26 år, og har siden starten blitt drevet selvstendig av orkesterets musikere, med Norges musikkhøgskole som en viktig støttespiller. Fast konsertmester og kunstneriske leder er Maria Angelika Carlsen. 

Ensemble Allegria har spilt på festivaler som blant annet Festspillene i Bergen, Hardanger Musikkfest og Ultimafestivalen, i tillegg til å gjøre egne konsertproduksjoner. De har samarbeidet med internasjonalt anerkjente solister som Tine Thing Helseth, Christian Ihle Hadland, Martin Fröst og Arve Tellefsen, og gjennomført prosjekter i samarbeid med Det norske solistkor, Oslo domkor og Oslo sinfonietta.

I 2013 spilte de inn debut-CD, med musikk av blant annet Grieg, Kvandal og Nystedt, og neste innspilling kommer i 2015. Ensemble Allegria ble i 2012 tildelt Statoils talentstipend for klassisk musikk. 

Les mer på Ensemble Allegria sin hjemmeside. 

Ensemble Allegria på Facebook.

 


Arrangementer ved skolen

Ensemble Allegria - alle

Åpen prøve med Ensemble Allegria 28. januar 2015

Ensemble Allegria, under ledelse av Berit Cardas, prøver på de verkene som skal framføres på konserten i Universitetets aula torsdag 16. april.

Ensemble Allegria med Tine Thing Helseth

Ensemble Allegria med Tine Thing Helseth - trompet 22. august 2013

I fjor ble Ensemble Allegria, som første orkester noensinne tildelt Statoils klassiske talentstipend på en million kroner. Nå har de alliert seg med tidligere diplomstudent Tine Thing Helseth, og sammen inviterer dette stjernelaget til konsert i Universitetets Aula.

Sist oppdatert: 3. mars 2015