NMH kammerkor
Foto: Brian Cliff Olguín

Musikkhøgskolens kammerkor

Musikkhøgskolens kammerkor framfører de viktigste korverkene gjennom tidene.

Om koret

Kammerkoret loser studentene gjennom de viktigste verkene i korrepertoaret. Publikum kan oppleve alt fra Bachs Magnificat til operalitteratur med full regi. Norges musikkhøgskole engasjerer dirigenter på internasjonalt toppnivå for å lede prosjektene, som gjennomføres to ganger i året.

Med en samling av noen av de beste unge stemmene i landet, har Musikkhøgskolens kammerkor et stort potensial for å fremføre musikalske tolkninger på høyt nivå.

Bakgrunn

Koret ble startet i 2007 og hadde sin debutkonsert 30. november samme år. Koristene er sangstudenter, kordireksjonsstudenter og andre som har kammerkor som valgfag. Undervisningen er prosjektbasert og skal gi studentene erfaring i koristisk musisering.

Å synge i kor og ensembler er blitt en viktig del av flere og flere sangere sitt virke. I de senere år har det dukket opp flere kor og ensembler i Norge som opererer på profesjonell basis, i tillegg til de allerede etablerte operakorene både i Norge og i utlandet. Kammerkoret ved NMH gir studentene verdifull erfaring til videre arbeid med kor etter studiene.

Les mer om emnet Kammerkor i Studiehåndboka.

Ansvarlig

imported-image

Frank Havrøy

Førsteamanuensis

Didaktikk

Kammerkorkonsert i Oslo domkirke

Klikk for større bilder.

  • Kammerkoret1
  • Kammerkoret2
  • Kammerkoret3
  • Kammerkoret4
  • Kammerkoret5
  • Orgelet
Sist oppdatert: 8. november 2016