Sinfonietta, NIME 2009
Sinfoniettaen spiller med Kjell Tore Innervik og hans glassinstrumenter (NIME).

Musikkhøgskolens sinfonietta

Musikkhøgskolens sinfonietta gir studenter og publikum en innføring i samtidsmusikken.

Om ensemblet

Sinfoniettaen har spilt samtidsmusikk i over tjue år. Til sammen har de gjort over 400 konserter med sentrale verk på plakaten.

Repertoaret spenner fra de viktigste verkene innenfor samtidsmusikk fra forrige århundre og senere, via nyere komponister som er på vei til å gjøre seg bemerket i Europa, til stykker skrevet av komposisjonsstudenter ved Musikkhøgskolen. Sinfoniettaen har gjort en rekke urfremføringer og norske førstegangsfremføringer av internasjonale verker.  

Ensemblet har etablert samarbeid på tvers av sjangere og tar opp i seg den innflytelsen jazz, improvisasjon og samtidsmusikk har øvet på hverandre de senere årene.

Bakgrunn

Sinfoniettaen er mange studenters første møte med samtidsmusikk og det er derfor viktig å skape gode opplevelser. De får erfaring med moderne spilleteknikker og interpretasjon av samtidsmusikk.

I løpet av skoleåret arrangeres det 3-4 konserter. Besetningen varierer fra prosjekt til prosjekt og avhenger av deltagelse i valgemnet Samtidsensemble. Prosessen frem mot konsertene vektlegges, gjerne i samarbeid med komponist.

Arrangementer

Martin-Luther-King-ftr.jpg

Musikkhøgskolens sinfonietta 13. januar 2017

Sinfoniettaen, under ledelse av Christian Eggen, spiller blant annet Berios «O King» som ble skrevet i 1968 rett etter mordet på menneskerettsforkjemperen Martin Luther King Jr. Komposisjonen er for mezzozopran og kvintett, og teksten er stavelsene i Kings navn.

Kaija_Saariaho_f_Andrew _Campell.jpg

Musikkhøgskolens sinfonietta spiller Kaija Saariaho 19. september 2016

Samtidsensemblet spiller musikk av Musikkhøgskolens nye gjestende professor Kaija Saariaho, Tristan Murail og studentene Lars Skoglund og Martin Nygård Haug. Peter Herresthal er solofiolinist og Jonathan Haas dirigent.
 

Sist oppdatert: 9. februar 2017