Sinfonietta, NIME 2009
Sinfoniettaen spiller med Kjell Tore Innervik og hans glassinstrumenter (NIME).

Musikkhøgskolens sinfonietta

Musikkhøgskolens sinfonietta gir studenter og publikum en innføring i samtidsmusikken.

Om ensemblet

Sinfoniettaen har spilt samtidsmusikk i over tjue år. Til sammen har de gjort over 400 konserter med sentrale verk på plakaten.

Repertoaret spenner fra de viktigste verkene innenfor samtidsmusikk fra forrige århundre og senere, via nyere komponister som er på vei til å gjøre seg bemerket i Europa, til stykker skrevet av komposisjonsstudenter ved Musikkhøgskolen. Sinfoniettaen har gjort en rekke urfremføringer og norske førstegangsfremføringer av internasjonale verker.  

Ensemblet har etablert samarbeid på tvers av sjangere og tar opp i seg den innflytelsen jazz, improvisasjon og samtidsmusikk har øvet på hverandre de senere årene.

Bakgrunn

Sinfoniettaen er mange studenters første møte med samtidsmusikk og det er derfor viktig å skape gode opplevelser. De får erfaring med moderne spilleteknikker og interpretasjon av samtidsmusikk.

I løpet av skoleåret arrangeres det 3-4 konserter. Besetningen varierer fra prosjekt til prosjekt og avhenger av deltagelse i valgemnet Samtidsensemble. Prosessen frem mot konsertene vektlegges, gjerne i samarbeid med komponist.

Arrangementer

Rød boble volkswagen f Amaury Henderick

Zappa, Quite Frankly 25. juli 2019

NMHs sinfonietta tar skrittet helt ut, og setter opp Zappas Greggery Peccary – et stykke så komplisert at Zappa selv aldri gjorde det på konsert.

Sinfonietta grid illustrasjon Åsmund Perssønn Ødegaard 7.3..jpg

Sinfonietta på grid 02. januar 2019

Kammermusikk av Åsmund Perssønn Ødegaard

Sist oppdatert: 9. februar 2017