NMH_storband_2016 - web.jpg
Musikkhøgskolens storband fra en konsert i Lindemansalen 2. mars 2016.

Musikkhøgskolens storband

Musikkhøgskolens storband spiller jazz i stort format. Skolens største jazz-ensemble har allerede rukket å gjøre seg bemerket i norsk musikkliv. 

Siden storbandet ble startet i 2010 har det vært veldig aktivt og har gjort en mengde ulike produksjoner. Mest kjent er de kanskje fra Stjernekamp på NRK hvor de har deltatt som husband. De har også hatt europeiske gjestedirigenter og har eksperimentert med Laptop Big Band.

Storbandekspert og Stjernekamp-coach Kjell Karlsen sa dette om bandet:

Bandet er overraskende bra. Det er unge mennesker fra Musikkhøgskolen. Men de låter virkelig som et storband. De har nerven!

Jazz i stort format

Storbandet er et tilbud til alle studenter ved NMH som ønsker å utvikle seg innenfor rytmisk musikk for store ensembler. Her får de mulighet til å prøve ut det de vanligvis driver med i små jazzgrupper, i et storbandformat.

Storbandets intensjon er å stimulere til økt produksjon av komposisjoner for store jazzensembler ved skolen. Det skal være et forum for å teste ut komposisjoner i en uformell ramme. Hvert år settes det av en produksjonen til dette.

Les om emnet Jazzensemble i Studiehåndboka.

Storbandets leder

geir.lysne.jpg

Geir Lysne

Professor

Jazz-komposisjon, Ensemble

Arrangementer ved skolen

Musikkhøgskolens storband spiller ny musikk

Musikkhøgskolens storband spiller ny musikk 16. juli 2018

Storbandet spiller ny musikk skrevet av Musikkhøgskolens egne jazzkomponister.

Mammutstorband.jpg

Musikkhøgskolens Mammut-storband med nyskrevet musikk 14. desember 2016

Storbandets kjernebesetning utvides og vi triller inn marimbaer og perkusjonsinstrumenter fra kjellerdypet, fløyter, horn, cimbasso, synther, elektronikk og kanskje en stryker eller fem, og spiller musikk av studenter og ansatte ved Musikkhøgskolen.

Sist oppdatert: 10. mai 2016