NMH_storband_2016 - web.jpg
Musikkhøgskolens storband fra en konsert i Lindemansalen 2. mars 2016.

Musikkhøgskolens storband

Musikkhøgskolens storband spiller jazz i stort format. Skolens største jazz-ensemble har allerede rukket å gjøre seg bemerket i norsk musikkliv. 

Siden storbandet ble startet i 2010 har det vært veldig aktivt og har gjort en mengde ulike produksjoner. Mest kjent er de kanskje fra Stjernekamp på NRK hvor de har deltatt som husband. De har også hatt europeiske gjestedirigenter og har eksperimentert med Laptop Big Band.

Storbandekspert og Stjernekamp-coach Kjell Karlsen sa dette om bandet:

Bandet er overraskende bra. Det er unge mennesker fra Musikkhøgskolen. Men de låter virkelig som et storband. De har nerven!

Jazz i stort format

Storbandet er et tilbud til alle studenter ved NMH som ønsker å utvikle seg innenfor rytmisk musikk for store ensembler. Her får de mulighet til å prøve ut det de vanligvis driver med i små jazzgrupper, i et storbandformat.

Storbandets intensjon er å stimulere til økt produksjon av komposisjoner for store jazzensembler ved skolen. Det skal være et forum for å teste ut komposisjoner i en uformell ramme. Hvert år settes det av en produksjonen til dette.

Les om emnet Jazzensemble i Studiehåndboka.

Storbandets leder

imported-image

Helge Sunde

Førsteamanuensis

Komposisjon, Musikkteori, Arrangering

Arrangementer ved skolen

Storbandet spiller på stjernekamp NRK 2014

Musikkhøgskolens storband 18. juli 2018

Konserten avslutter et ukesprosjekt med en gjestedirigent.

Eine Stunde mit Helge Sunde

Eine Stunde mit Helge Sunde 16. juli 2018

Årets utgave av Musikkhøgskolens storband satser beinhardt igjen, og nok engang velges Romerike storbandfestival som sesongens store kick off. Men først en konsert på NMH i Slemdalsveien.

Sist oppdatert: 10. mai 2016