NMHs symfoniorkester
Foto: Karina Ayguavives Krokaa

Musikkhøgskolens symfoniorkester

Musikkhøgskolens symfoniorkester er et fullt symfoniorkester og er skolens flaggskip.

Om orkesteret

Symfoniorkesteret er det største ensemblet ved NMH og har vært en del av skolens tilbud helt siden oppstarten på 70-tallet. Orkesteret spiller den viktigste orkestermusikken fra og med 1600-tallet og frem til i dag.

Gjestedirigenter, både norske og internasjonale, velges ut i fra deres repertoarkunnskap, og deres pedagogiske og kunstneriske kvalitet, for å skape konserter med ungdommelig trøkk og energi.

Symfoniorkesteret samarbeider jevnlig med Oslo filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret og Kunsthøgskolen i Oslo (Operahøgskolen) for å gi studenter, og publikum, innblikk i opera-repertoaret og de riktig store orkesterverkene.

Bakgrunn

Gjennom orkesteret får de blivende musikerne ved skolen sin orkestererfaring, enten de ser for seg fremtiden som solister, kammermusikere eller orkestermusikere. For alle som spiller orkesterinstrumenter er symfoniorkesteret obligatorisk.

I tillegg til konsertene har orkesteret «repertoarorkester» hvor de innstuderer viktige verker. Gjennom samarbeidet med Filharmonien får studentene spille med profesjonelle gruppeledere og dirigenter i verdensformat.

Les mer om emnet Orkester i Studiehåndboka.

Sist oppdatert: 5. mars 2015