Fabio Zanon
Den brasilianske gitaristen gjester Musikkhøgskolen 6.-8. mars.

Besøk av mestergitaristen Fabio Zanon

6. til 8. mars skal den brasilianske mestergitaristen Fabio Zanon holde mesterklasser og konsert på Norges musikkhøgskole.

Konserten 6. mars og mesterklassene 7. og 8. mars er kommet i stand gjennom et samarbeid med den brasilianske ambassaden i Oslo.

Se programmet for konserten i arrangemenetskalenderen.

Fabio Zanon er en av de ledende internasjonale gitarister i dag. I 1996 vant han med få ukers mellomrom to av de viktigste gitarkonkurransene i verden, GFA (USA) og Tarrega (Spania). Dette var starten på en lysende konsertkarriere som har brakt ham over hele verden.

Fra tradisjon til avantgarde

I tillegg til solokonserter har han framført mer enn 40 ulike verker for gitar og orkester, og hans kammermusikkrepertoar og partnere spenner fra det mest tradisjonelle til avantgarde. 

Priser både for gitarspill og dirigering

I de senere årene har Zanon også vært aktiv som dirigent. Han har mottatt mange priser for sine innspillinger og konserter, den mest uventede var pris for beste fremføring i Brasil i 2006 i forbindelse med hans debut som operadirigent. 

Zanons komplette innspilling av Villa-Lobos’ gitarverker fikk Bravo-prisen i Brasil som ”Beste klassiske CD i 2010”, og i den forbindelse ble han også kåret til ”Årets kunstner”.

Omreisende gjestelærer

Fabio Zanon er født i Brasil og studerte ved São Paulo universitet og ved Royal Academy of Music i London. Fra 2008 har han vært Visiting Professor ved Royal Academy of Music. Som inspirerende gjestelærer har han undervist ved de fleste større konservatorier fra Los Angeles til Moskva. Det er første gang han gjester Oslo.

Sist oppdatert: 4. mars 2013