Bjørn Boysen 2006.JPG

Bjørn Boysen til minne

Vår kjære kollega, professor og tidligere rektor Bjørn Boysen har gått bort, 74 år gammel.

Orgelet og orgelmusikken var en stor del av Bjørns liv. Han var en utrettelig forkjemper for formidling av orgelkunsten, et kall han arvet fra sin store læremester, Arild Sandvold.

Bjørns virke som organist, pedagog og sakkyndig bidro til å sette det norske orgelmiljøet på kartet. Mange av hans tidligere studenter har i dag framtredende stillinger innen norsk kirkemusikk, og hans mange oppdrag som orgelkonsulent, blant annet ved restaureringen av Steinmeyer-orgelet i Nidarosdomen, har bidratt til utviklingen av et unikt fagmiljø i Norge.

Som rektor bidro Boysen til å styrke Musikkhøgskolens nasjonale og internasjonale nettverk, ikke minst gjennom fornyelsen av Association of European Conservatoires (AEC), der han i mange år var medlem av Council.

Han hadde en sentral rolle i planleggingen av Musikkhøgskolens bygg på Majorstua, samt i oppbyggingen av høgskolens orgelsamling. Bjørn var også sentral i etableringen av et kunstnerisk stipendiatprogram på tvers av alle norske kunstutdanninger.

Hans siste innspilling med Cesar Francks samlede orgelverker ble lansert ved en minneverdig konsert i Uranienborg kirke før jul, og hans siste mesterklasse for Musikkhøgskolens studenter fant sted få uker før hans bortgang.

Vi minnes Bjørn i takknemlighet for hans store innsats for norsk musikkliv.

 

Sist oppdatert: 22. februar 2018