vinnerne-på-pallen.jpg
Christiania Blåseensemble flankert av nr to, Musikkforeningen Nidarholm (t.v) og nr tre Sandvikens Ungdomskorps. (Foto: Hilde Sandvær)

Christiania blåsensemble vant NM igjen!

Christiania Blåseensemble vant elitedivisjonen i NM janitsjar 2015 - nå er de klare for EM!

Norges beste korps

De vant i 2013, ble nummer to i 2014 og i år ble studentensemblet nok en gang Norgesmestere! Elitedivisjonen er den øverste divisjonen i NM janitsjar, og det var denne Christiania blåseensemble vant med 97,33 poeng foran Musikkforeningen Nidarholm med 96,33 poeng. De tok hjem kongepokalen og skal representere Norge i historiens første EM for Janitsjarkorps! Det vil gå av stabelen i Utrecht, Nederland den 21.-22. mai i 2016. Det ble også delt ut pris for beste gruppe, og Christiania Blåseensemble sin saksofongruppe sørget for seier også her.

Christiania Blåseensemble ble stiftet september 2008 av studenter ved Norges musikkhøgskole. Ensemblet har janitsjarbesetning og er opprettet med den hensikt å gi studenter og musikere et korpstilbud på høyt nivå.

Sendingen

Med over 5000 deltagere og 100 korps var det som vanlig en kjempefest i Olavshallen i Trondheim. De øverste divisjonene ble sendt live på TV2 Zumo. Trond Husebø var dirigent for anledningen, og sa etter vel gjennomført opptreden følgende om det unge ensemblet, "De har en veldig drive og en enorm energi og vilje til å jobbe". Ekspertkommentatorene i stuidio, Øystein Baadsvik og Bjørn Sagstad, var enige om at Musikkhøgskolen burde være stolte av ensemblet sitt.

Repertoar

«Dirty Dancing» av Torstein Aagaard-Nilsen (uroppføring, spesialskrevet for CBE for anledningen)

«Armenian Dances» av Alfred Reed

 «Ildfuglen» av Igor Stravinsky

Sist oppdatert: 23. mars 2015