Christiania blåseensemble 2011.jpg

Christiania blåseensemble vant NM i korps

Vi gratulerer dirigent Cathrine Winnes Trevino og Christiania Blåseensemble med seieren i elitedivisjonen i NM i janitsjar.

107 korps deltar i NM, og de fordeles utover 8. divisjoner.

Norges beste korps

Elitedivisjonen er den øverste divisjonen, og det var denne Christiania blåseensemble vant med 97 poeng. Det vil si at studentensemblet fra Musikkhøgskolen for øyeblikket har tittelen som Norges beste korps.

Om blåseensemblet

Christiania blåseensemble (CBE) ble stiftet september 2008 av studenter ved Norges musikkhøgskole. Ensemblet har janitsjarbesetning og er opprettet med den hensikt å gi studenter og musikere et korpstilbud på høyt nivå.

CBE skal spille konserter med standardrepertoar og prosjekter i ulike sjangere for korps for å gi medlemmene verdifull erfaring mot senere arbeid i profesjonelle korps. Ensemblets medlemmer består hovedsakelig av nåværende og tidligere studenter ved Norges musikkhøgskole.

Christiania blåseensemble er studentdrevet, og ledere for ensemblet er Agnethe Sperre Sørlien og Cecilie Therese Nereng. Dette blåseensembletilbudet er nå et valgemne ved Musikkhøgskolen.

Dirigent

altDirigent for anledningen var universitetslektor i dirigering på Musikkhøgskolen Cathrine Winnes Trevino.

Trevino har gjestet Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Odense symfoniorkester, Helsingborg symfoniorkester, og Estlands nasjonale operas symfoniorkester. Hun tok diplomeksamen i dirigering på Norges musikkhøgskole i 2004.

Seiersrepertoaret

På konserten i Olavshallen i Trondheim spilte Christiania Blåseensemble helnorsk repertoar.

På programmet sto:
Stig Nordhagen: Variasjoner over en folketone fra Valdres
Olav Anton Thommesen: Stabsarabesk
Torstein Aagaard-Nilsen: The playground project 3. Urban Funkism

 

 

Sist oppdatert: 19. mars 2013