Elise Båtnes ny professor på Norges musikkhøgskole

1. august begynner Elise Båtnes som ny fiolinprofessor på Musikkhøgskolen. – Vi er svært fornøyd med å få Elise Båtnes med på laget. Hun er en musiker i verdensklassen, med stor erfaring som solist, kammermusiker og ikke minst som konsertmester for Oslo-Filharmonien, sier rektor Peter Tornquist.

– Elise vil bidra med nye kunstneriske perspektiver til vår strykerutdanning, og styrke studentenes opplevelse av rollen som moderne orkestermusiker, mener Tornquist.

alt

– Gleder meg

– Jeg gleder meg til å komme i gang på Norges musikkhøgskole, sier Elise Båtnes.

– Som konsertmester i Oslo-Filharmonien håper jeg å kunne overføre tanker og verdier til studentene. Jeg har gjennom en del år i bransjen gjort meg noen tanker om bl.a “hva”, “hvordan” og “hvorfor” som jeg ser fram til å dele med studentene. Samtidig jeg regner med at mitt møte med studenter også vil kunne gi meg noe å ta med tilbake til min plass i orkesteret.

– Det skal bli veldig gøy å få bli bedre kjent med framtidens musikere! De siste årene har jeg jo nesten kun møtt dem i prøvespillsituasjon, smiler hun.

Elise Båtnes er ansatt som professor i fiolin i en 50% åremålsstilling på 6 år fra 1. august.

Om Elise Båtnes

Elise Båtnes begynte å spille fiolin fire år gammel og debuterte fire år senere som solist sammen med Trondheim Symfoniorkester. Hun hadde sin første opptreden med Oslo-Filharmonien ti år gammel i 1981, da hun fikk være solist på en barnekonsert med Mariss Jansons som dirigent.

Hun har siden vært solist med alle de største norske symfoniorkestrene og spilt i en lang rekke land. Hun er i dag 1. konsertmester i Oslo-Filharmonien, og hennes konsertvirksomhet omfatter solistoppdrag med anerkjente orkestre og dirigenter over hele verden.

Tidligere har hun i til sammen ni år vært konsertmester i Danmarks Radios Symfoniorkester og i Westdeutsche Rundfunk Sinfonieorchester i Köln.

Båtnes har også mye erfaring med kammermusikk, og har spilt på mange festspill og kammermusikkfestivaler sammen med kjente norske pianister som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Sveinung Bjelland og Einar Henning Smebye. Båtnes har vært medlem i den prisvinnende Vertavokvartetten. Sammen med Håvard Gimse på klaver lanserte Båtnes i 2008 CD-en Bartók, med Béla Bartóks fiolinmusikk (Simax classics), og i 2010 kom Mozart/Brahms klarinett kvintetter på LAWO Classics med Oslo Philharmonic Chamber Group.

Elise Båtnes spiller på fiolinen "Arditi", bygd av A. Stradivari 1689, utlånt av Dextra Musica.

Kanskje du også vil lese:

Eva Beneke og Ricardo Gallén

– Det lukter svidd av gitarmiljøet! 06. november 2018

Planen var egentlig å ansette to nye gitarlærere på Musikkhøgskolen. Vips, så ble det fire.

Vilde Frang professor II 03. juni 2014

Fiolinisten Vilde Frang har starta opp i ei 10 % stilling som gjesteprofessor ved Norges musikkhøgskole. Ho har allereide ein større internasjonal karriere enn nokon annan norsk fiolinist sidan Ole Bull. Erfaringa hennar, kontaktnettet og einestående talent er unik i norsk sammenheng.

vivianne.j.sydnes.jpg

Vivianne ny domkantor i Oslo 22. mai 2014

"Et kirkemusikalsk gullfunn for Oslo domkirke" står det i pressemeldingen. Vi gratulerer Vivianne Sydnes og presiserer at hun fortsetter som førsteamanuensis i kordireksjon ved NMH.

Sist oppdatert: 8. mai 2014