folkemusikk-4 - Kopi.jpg

Konsertsesongen er i gang

Norges musikkhøgskole presenterer et rykende ferskt sesongprogram for høsten 2014, sammen med tre nye konsertserier. Variasjonen er stor; alt fra kammermusikk og korkonserter til jazzimprovisasjon og rå, uprosessert ny musikk direkte fra øvingsrommene. Over halvparten av konsertene er gratis.

Levinsalen og Lindemansalen har gjennomgått en grundig oppdatering i løpet av sommeren. Både lyd og lysanlegg er byttet ut til fordel for det beste utstyret som finnes på markedet. Samtidig er særpreget i salene godt bevart. Imidlertid er det ikke bare konsertsalene som er fornyet. 

- Vi er stolte over å presentere tre nye konsertserier Tirsdagsserien, R:A:W og Spillerom 18, hvor de musikalske høydepunktene står i kø, forteller Hilde Ringlund, prorektor ved Norges musikkhøgskole. Hun ønsker publikum velkommen til ny konsertsesong.

Nye konsertserier

Konsertseriene baserer seg rundt ulike musikksjangere.

  • Nyheten Tirsdagsserien består av akustiske konserter satt sammen med en rød tråd. Programmet er variert, men kammermusikken settes i høysetet. Det er også solistiske innslag.
  • R:A:W (Recognition – Alert- Window) presenterer noe av det røffeste som unnfanges på øvingsrommene på Musikkhøgskolen. Konsertene skal i stor grad handle om studentene, men det vil også bli invitert gjester utenfra. Derimot er det to ting som er garantert: Du vil høre konstellasjoner du ikke har hørt før, og du kan si at du hørte de først når de renner ned festivaler i inn- og utland.  
  • Spillerom 18 er en konsertarena med stor sjangerbredde. Denne konsertserien har som mål å presentere mangfoldet av spennende musikalske prosjekter knyttet til Musikkhøgskolen. 
  • Musikkakademiet er hovedarenaen for lærernes og stipendiatenes forskningsarbeid og kunstneriske utviklingsarbeid (FoU). Her kan du oppleve de eksperimenterende stipendiatene, samspilte kammermusikerne og de gripende solokonsertene.
  • Musikkensemblene presenterer musikk av ensemblene ved skolen som blåserensemble, storband og sinfonietta.
  • Høsten byr også på Musikkbaren med servering og musikk i et uhøytidelig format.
  • I tillegg avholdes det gratis lunsjkonserter ved Musikkhøgskolen høsten 2014.

Et utvalg fra høstens sesongprogram

Sesongen åpnes med Tirsdagsserien og konserten Makrokomsmos og en rød fiolin med musikk av Corigliano, Pärt og Prokofiev. Per Lundberg (klaver) og Augusta Jusionyte (fiolin) står på scenen sammen klaverstudenter, tirsdag 16, september. Randi Stene og Matti Hirvonen inntar Tirsdagsserien med konserten Drømmer og galskap, tirsdag 25. november. 

Henrik Munkeby Nørstebø, med sitt elsk-hat-forhold til trombonen, vil utfordre soloformatet ved hjelp av elektronikk, fysikk, akustikk og kontraster i Spillerom 18, onsdag 8. oktober. 

Deretter er det klart for to konserter av den splitter nye konsertserien RAW, 10 og 31. oktober. Følg med i arrangementskalenderen når programmet lanseres. 

Kammermusikkuka 3.-8. november tar for seg tolkninger av Beethoven gjennom ulike konserter og seminarer. Nordic Voices er gjester. 

Eksamenskonserten til Ole Christian Haagenrud (klaver) og Mari Poll (fiolin) med Kringkastningsorkesteret 26. september er et annet høydepunkt. De avslutter begge diplomstudiet og befinner seg i toppskitet blant norske unge solister – allerede med fulle avtalebøker.  

Ole Christian Haagenrud holder avholder også sin diplomeksamenskonsert i Universitetets Aula 21. november. 

Om konsertene

Musikkhøgskolen er en av de største konsertarrangørene i landet med opp mot 400 konserter i året. I tillegg til festivaler og større arrangementer, er konsertene delt inn i konsertserier. Over halvparten av konsertene er gratis for publikum. 

Vil du vite mer?

Få med deg våre konserter, hold deg oppdatert på vår arrangementskalender

Abonner på vårt nyhetsbrev om konserter

Et nytt sesongprogram inneholder artkler, oversikt over høsten konserter, informasjon om konsertseriene. For å få programmet tilsendt, ta kontakt med konsert@nmh.no eller ring 23 36 70 00.

Last ned sesongprogrammet (pdf 7MB)

Sist oppdatert: 11. september 2014