Harald Jørgensen-Lindemanprisen - foto Knut Utler.jpg

Lindemanprisen 2014 til Harald Jørgensen

Vi gratulerer professor emeritus ved Musikkhøgskolen Harald Jørgensen med Lindemanprisen 2014. Prisen har han fått for sin betydningsfulle innsats i norsk musikkliv som musikkpedagog og forsker.

Ifølge Einar Solbu, styreleder i Lindemans Legat, er Harald Jørgensen en banebryter innenfor musikkpedagogisk forskning. Gjennom hele sitt yrkesaktive liv har han gått i bresjen for å utvikle kunnskap som kan bidra til kvalitetsutvikling i høyere musikkutdanning. Hans store innsats på dette området har hatt vesentlig betydning både i Norge, i Norden og internasjonalt, sier Solbu.

Prisen er på 150.000 kroner og er en av Norges største musikkpriser. Den blir delt ut i forbindelse med en seremoni ved Norges musikkhøgskole 24. oktober.

Jørgensen har vært rektor ved Norges musikkhøgskole i to perioder.

Han har arbeidet med musikkpedagogiske spørsmål på flere plan. For det første har han selv vært aktiv som forsker. Han kan vise til en svært omfattende produksjon av bøker og artikler, mange på internasjonale arenaer. Sentrale forskningsområder har vært musikalitet, musikkopplevelse, musikeres innstudering og øving, og livet i musikkhøgskoler, bl.a. deres samfunnsrolle.

For mer informasjon, se Lindemans legats egne nettsider.

 

Kanskje du også vil lese:

Ellen Andrea Wang.jpg

Norges største jazzpris til Ellen Andrea Wang 07. juli 2015

Kongsberg jazzfestivals store musikerpris på 300 000 kroner gikk i år til bassist, vokalist og tidligere NMH-student Ellen Andrea Wang.

Live Maria Roggen festivalkomponist på Voss 02. desember 2014

Professor i jazzsong ved Musikkhøgskolen Live Maria Roggen blir festivalkomponist under Vossajazz 2015.

Sist oppdatert: 11. september 2014