Mopti 2012.jpg

– Musikkhøgskolen var både fødestue og lekestue

– Musikkhøgskolen var Mopti sin fødestue og ble bandets lekestue! Det sier medlemmene i Mopti som møttes som førsteårsstudenter og ble kåret til Årets unge jazzmusikere fire år etter.

Medlemmene i Mopti traff hverandre under introduksjonsukene på bachelor i 2008. De var ferske på studiet for improvisert musikk og jazz. Den første uka på Musikkhøgskolen begynte de å spille sammen – og har gjort det siden.

– En katalysator i selvrealisering

– Musikkhøgskolen har fungert som en katalysator i selvrealiseringsprosessen av musikeren og mennesket, sier Christian Meaas Svendsen i Mopti.

– Skolen ga oss tilnærmet fri tilgang på fasiliteter og ressurser som kunne hjelpe oss når vi sto fast, men som også lot oss utvikle oss i vår egen retning – uten for mange pekefingre og formeninger om hvordan vi skulle - eller burde låte.

Vant Jazzintro

I 2012 kåret Rikskonsertene Mopti til Årets unge jazzmusikere 2012 (Jazzintro).

Som vinner av Jazzintro mottar Mopti en toårig lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene samt et arbeidsstipend fra Gramo på hele 150 000 kroner.

Mopti består av Christian Meaas Svendsen, kontrabass, Andreas Wildhagen, trommer, David Aleksander Sjølie, gitar, Kristoffer Eikrem, trompet, Harald Lassen, saksofon. Alle tok bachelor ved Musikkhøgskolen våren 2012.

Sist oppdatert: 28. juli 2014