Musikkverksted på Borkenes asylmottak

Musikkverksted på Borkenes asylmottak

Studenter fra Norges musikkhøgskole skal arrangere musikkverksted med beboerne på Borkenes asylmottak. Prosjektet er et samarbeid med Festspillene i Nord-Norge og avsluttes med konsert onsdag 26. juni.

– Når folk med ulik erfaring, fra ulike land møtes og våger leke sammen, oppstår noe nytt - noe unikt, skriver festspillene i omtalen av konserten.

Gjentar suksessen fra i fjor

Dette er andre året på rad festspillene inviterer studenter fra musikkhøgskolen. Erfaringen i fjor ga mersmak. I festivalposten for festspillene i Nord-Norge 2013, står det skrevet at: ”Det unike samarbeidet mellom Norges musikkhøgskole, Borkenes mottak og festspillene i Nord-Norge fortsetter også i år.”

Utøver- og musikkterapistudenter

I år drar 10 studenter fra Musikkhøgskolen – både utøverstudenter, masterstudenter i musikkterapi og studenter fra musikk og helse videreutdanning.

Universitetslektor Rita Strand Frisk er prosjektansvarlig.

Konserten blir til underveis

Studentene skal lage musikkverksteder og produsere program for huskonserter bl. a. for vertsfamiliene hvor studentene er innlosjert. Det hele avsluttes med konsert i Kvæfjord kulturhus onsdag 26. juni kl 20.00.   

Hva programmet blir på konserten vil bli klart i løpet av dagene før. Det er først i møte med beboerne at prosessen fram til det endelige konsertprogrammet starter.

Samfunnsoppdrag med sosial profil

alt– Det å skape musikk sammen med ulike mennesker er meningsfullt for alle parter i lys av Norges musikkhøgskoles samfunnsoppdrag, sier prosjektleder og universitetslektor i musikkterapi Rita Strand Frisk.

Kjell Tor Innervik, viserektor ved Musikkhøgskolen sier: – Å gjøre prosjekter i offentligheten gir en uvurderlig mulighet for reel læring, erfaring og refleksjon.

Studentenes reaksjoner etter fjorårets musikkverksted er også entydig: – Å jobbe på denne måten er absolutt noe jeg ønsker å gjøre mer av!

– Første samhandling med norske mennesker

– For enkelte av våre beboere var det å danse og spille musikk med studentene den første samhandlingen de har gjort med norske mennesker, kommenterte Svein Robert Guttormsen, Borkenes mottak.

 

Sist oppdatert: 5. juni 2013