Ellen Andrea Wang.jpg

Norges største jazzpris til Ellen Andrea Wang

Kongsberg jazzfestivals store musikerpris på 300 000 kroner gikk i år til bassist, vokalist og tidligere NMH-student Ellen Andrea Wang.

Ellen Andrea Wang en både komponist og utøver og har rukket å sette tydelige spor etter seg i norsk jazzliv. Hun er blitt omtalt som et av norsk musikks største talenter. Hun slo gjennom med bandet Pixel, og har senest gitt ut albumet «Diving» i eget navn.

I juryens begrunnelse heter det: – Plateutgivelser med både unge og mer etablerte musikere vitner om en musikalsk modenhet utenom det vanlige. Prisvinneren har de siste årene utfordret tradisjonell sjangertankegang, og er – ikke uten grunn – blitt kalt «kontrajazzisten».

Bred bakgrunn

Ellen Andrea Wang gikk på Norges musikkhøgskole fra 2006 til 2013 - og hun er utdannet både innen musikkpedagogikk og utøving. Først tok hun en bachelor i musikkpedagogikk og etterpå master i utøvende på jazz/impro.

I fjor høst uttalte hun til Universitas: Musikkpedagogikk på Norges musikkhøgskole (NMH) er et av de beste studietilbudene som finnes for dem som ønsker å leve av musikk. Les hele artikkelen i Universitas.

Les også Dagblad-artikkelen om Ellen Andrea og hennes bass-lærer Bjørn Kjellemyr.

Norges største

DNB-prisen er på 300 000,- og har som uttalt målsetning å være Norges største og viktigste pris på jazzfeltet. Prisen deles ut til markante musikere som har etablert seg i det norske jazzmiljøet. Som en del av prisen, holder vinneren konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter.

Sist oppdatert: 7. juli 2015